Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania poate relua exporturile de ovine si caprine catre Turcia

romania-poate-relua-exporturile-de-ovine-si-caprine-catre-turcia

ANSVSA a anuntat intr-un comunicat ca ambasada Turciei la Bucuresti a informat autoritatile din Romania ca firmele autorizate pot demara exportul si tranzitul de ovine si caprine in Turcia, in functie de contractele ulterioare dintre operatori.


Veste buna pentru crescatorii autohtoni de ovine si caprine, Turcia anuntand la jumatatea acestei saptamani ca a deblocat importurile din Romania pentru aceste categorii de animale, permitand totodata si tranzitul pe teritoriul sau al animalelor provenite din tara noastra.
 
Importurile fusesera blocate de catre turci in urma aparitiei in fermele din Romania a cazurilor de scrapie, boala neurodegenerativa naturala, transmisibila si fatala a ovinelor si caprinelor.
 
Autoritatile romane au facut eforturi pentru a rezolva aceasta problema iar in perioada 22-25 iunie, experti ai autoritatii veterinare centrale din Turcia au efectuat o vizita de lucru in Romania, pentru a evalua din punct de vedere tehnic posibilitatea deschiderii exportului de ovine si caprine vii din tara noastra.
 
Conform comunicatului transmis de ANSVSA, in prima zi au fost vizitate patru centre de colectare autorizate sanitar veterinar pentru export ovine vii din judetul Tulcea, care face parte din cele 19 judete libere de scrapie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Fermele au fost evaluate din punct de vedere al efectivelor, al starii de sanatate a acestora, a analizelor de laborator, dar si a capacitatii de export si al documentelor sanitare veterinare necesare.
 
In cea de-a doua zi s-a vizitat Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Tulcea si Laboratorul sanitar veterinar, unde au fost purtate discutii tehnice.
 
Vizita specialistilor turci s-a finalizat cu o intalnire cu conducerea ANSVSA, la Bucuresti, iar concluziile rezultate au fost ca tranzitul rutier prin Turcia cu animale se poate efectua, cu respectarea normelor si cerintelor de bunastare a animalelor in timpul transportului.
ANSVSA mai  mentioneaza ca, in decursul lunii iulie, a transmis autoritatii veterinare centrale din Turcia, lista cu centrele de colectare autorizate sanitar-veterinar pentru export ovine vii din cele 19 judete libere de scrapie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016