Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a incheiat perioada de inscriere in Programul de sprijin pentru rasele Bazna si Mangalita

s-a-incheiat-perioada-de-inscriere-in-programul-de-sprijin-pentru-rasele-bazna-si-mangalita

Pana la data de 16 aprilie 2018, in baza unei cereri, furnizorii si crescatorii de porci din rasele Bazna si/sau Mangalita si procesatorii/alte persoane juridice au solicitat inscrierea in Programul de sprijin.


Acestia au avut la dispozitie o perioada de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern 9/2018 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de porci din rasele Bazna si/sau Mangalita in vederea producerii carnii de porc.

Astfel, la nivelul intregii tari, s-au inscris in Program 304 furnizori, 30 procesatori si 6.186 crescatori.

Reamintim ca in urma intalnirii din data de 6 noiembrie 2017, care s-a desfasurat la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au fost agreate toate detaliile privitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca participantii la acest Program. La sedinta condusa de ministrul Petre Daea, au participat experti ai Directiei Generale Politici Agricole, vicepresedintele ANSVSA, Laszlo Nagy Csutak, directorul general al ANZ, Iacob Lelior, presedintele al Asociatiei Crescatorilor de Suine Autohtone Mangalita si Bazna, Alexandru Nagy, presedintele Romalimenta, Sorin Minea precum si majoritatea crescatorilor de suine din rasele autohtone Bazna si Mangalita.

In aceeasi intalnire, s-a stabilit de comun acord ca pentru un purcel livrat la o greutate de minimum 10 kg, valoarea corecta este de 250 lei/cap, pret care sa acopere cheltuielile cu producerea si cresterea acestuia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cu privire la perioada de timp care trebuie sa treaca de la data intarcarii cand purcelul are 7 kg pana la atingerea greutatii de 10 kg fiind greutatea minima de livrare, precizam ca, este nevoie de maxim 30 zile, tinand cont ca, sporul in greutate la aceasta varsta este intre 100 g – 150 g/zi.

Pana la aceasta data, derularea Programului a condus la livrarea unui numar de 94 purcei de la 10 furnizori catre 12 crescatori, respectiv:

- 4 furnizori din judetul Sibiu au livrat catre 4 crescatori din acelasi judet un numar de 38 purcei,
- 1 furnizor din judetul Hunedoara a livrat catre 1 crescator din acelasi judet un numar de 4 purcei,
- 1 furnizor din judetul Salaj a livrat catre 1 crescator din acelasi judet un numar de 4 purcei,
- 1 furnizor din judetul Ialomita a livrat catre 1 crescator din acelasi judet un numar de 4 purcei,
- 1 furnizor din judetul Dambovita a livrat catre 2 crescatori din acelasi judet un numar de 18 purcei,
- 2 furnizori din judetul Alba au livrat catre 3 crescatori din acelasi judet un numar de 26 purcei.

Facem precizarea ca un furnizor a livrat 80 de purcei in judetul Buzau, in afara Programului, pentru material de reproductie.

Din cauza faptului ca cele doua rase erau pe cale de disparitie, materialul de reproducere identificat nu putea asigura o livrare imediata pentru toti cei care doresc sa devina crescatori ai acestor rase, dar se urmareste atent livrarea materialului biologic, astfel incat, in timp, sa poata fi asigurata toata cererea de purcei pentru toti cei interesati.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016