Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a dat noi asigurari cat toti fermierii afectati de peste porcina africana vor fi despagubiti

seful-madr-a-dat-noi-asigurari-cat-toti-fermierii-afectati-de-peste-porcina-africana-vor-fi-despagubiti

Totodata acesta spune ca in zonele in care au aparut focare nici macar nu se pune problema sa se interzica cresterea porcilor, precizand ca vor trebui respectate niste reguli sanitare pentru a preveni reaparitia bolii.


Cresterea porcului in gospodarii nu va pieri, dar trebuie respectate regulile sanitar-veterinare, a declarat recent ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, adaugand ca toti crescatorii afectati de pesta porcina africana vor primi despagubiri.
 
„Fiecare om va primi bani despăgubiri. Daca porcii nu au fost crotaliati, se crotaliaza acum. De aceea am modificat HG 1214, lucrand noaptea cu toti specialistii, pentru a face acest lucru ca sa putem linisti populatia, sa inteleaga oamenii ca boala o suporta statul, nu ei. Ii despagubim pe toti, pentru ca este firesc sa facem acest lucru. Am facut acte normative in acest sens. De asemenea, cel mai important lucru pe care trebuie sa il spunem oamenilor este ca nu va pieri cresterea porcului in gospodarii. Sigur, trebuie reguli sanitar-veterinare si trebuie respectate, ca sa putem sa prevenim. Preventia inseamna ca tu, ca si crescator, sa iei aceste masuri”, a precizat Petrea Daea.
 
El a subliniat ca pentru crescatorii care nu au porcii din gospodarii crotaliati la momentul sacrificarii operatiunea de crotaliere se face imediat, pe loc, si se introduce in evidenta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pentru a nu ingreuna situatia aceasta de plata, pentru ei am modificat anexa nr. 3, pentru a face pe fiecare gospodarie in parte. Fiecare animal are numarul de crotalie, trebuie sa cunoastem exact evidenta... si categoric da, oamenii vor avea voie sa mai creasca porci in gospodarii”, a explicat Daea.
 
Intrebat daca exista vreun temei legal pentru a ucide porcii care nu sunt bolnavi, ministrul a raspuns ca aceasta este o hotarare luata de comitetul local pentru combaterea bolilor din zonele respective.
 
„Regula pe care trebuie sa o aplicam in Romania este dispozitia medicului veterinar pe baza planului de contingenta pe care il avem ca manual de lucru, pe care l-am autorizat prin Hotarare de Guvern si care este instrumentul de lucru la nivelul Uniunii Europene si in toate tarile. Medicul veterinar este cel care decide, observa ce este in focare, analizeaza dinamica acestei boli si decide in consecinta”, a raspuns seful de la Agricultura.
 
Ministrul a mai afirmat ca nu este multumit de situatia in care se afla Romania din cauza pestei porcine africane, dar sustine ca in fiecare zi analizeaza situatia si are discutii cu specialistii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016