Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatia la zi a focarelor de pesta porcina si a despagubirilor platite fermierilor

situatia-la-zi-a-focarelor-de-pesta-porcina-si-a-despagubirilor-platite-fermierilor

Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante.


Pesta Porcina Africana evolueaza in prezent in 227 de localitati din 13 judete, cu un numar de 927 de focare (dintre care 11 in exploatatii comerciale) si 62 de cazuri la mistreti, in total fiind eliminati 311.869 de porci afectati de boala, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
 
Au fost stinse pana la aceasta data 5 focare in judetul Satu Mare, unde nu a mai fost inregistrat vreun focar nou din data de 31 august 2018.
 
ANSVSA mentioneaza ca in judetul Bihor nu au mai fost inregistrate noi focare din data de 8 august 2018, iar in judetul Tulcea, unitatea de procesare a carnii apartinand societatii Carniprod si-a reluat activitatea in data de 14 august 2018.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Aceste rezultate au fost posibile datorita aplicarii operative si eficiente a complexului de masuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane si a cetatenilor, care au inteles sa sprijine autoritatile in aplicarea actiunilor necesare”, subliniaza ANSVSA.
 
Evolutia focarelor a fost urmatoarea: judetul Satu-Mare - sapte focare in gospodariile populatiei si 10 cazuri la mistreti; judetul Bihor - 28 de focare in gospodariile populatiei si un caz la mistret; judetul Salaj - patru cazuri la mistreti; judetul Tulcea - 557 de focare (dintre care cinci focare la exploatatii comerciale si un focar la o exploatatie de tip A) si 34 de cazuri la mistreti; judetul Braila - 73 de focare (dintre care sapte focare la exploatatii comerciale); judetul Constanta - 72 de focare in gospodariile populatiei si doua cazuri la mistreti; judetul Ialomita - 115 focare in gospodariile populatiei si trei cazuri la mistreti; judetul Galati - 11 focare in gospodariile populatiei si un caz la mistret; judetul Ilfov - noua focare in gospodariile populatiei; judetul Calarasi - 50 de focare (dintre care un focar la o exploatatie comerciala) si sase cazuri la mistret; judetul Buzau - trei focare in gospodariile populatiei; judetul Giurgiu - un focar in gospodaria populatiei si un caz la mistret; judetul Dambovita - un focar in gospodaria populatiei.
 
Pana in prezent, au fost despagubiti 3.142 de proprietari, valoarea totala a platilor fiind de 14,296 milioane lei.
 
Astfel, in judetul Satu-Mare au fost platite despagubiri pentru toate cele 14 exploatatii afectate in valoare de 57.000 de lei, in judetul Bihor au fost platite despagubiri pentru toate cele 211 exploatatii afectate in valoare de 948.000 de lei, in judetul Tulcea au fost platite despagubiri pentru 317 de exploatatii dintr-un total de 882 de exploatatii, in valoare de 1,36 milioane de lei, in judetul Braila au fost platite despagubiri pentru 984 de exploatatii dintr-un total de 1.776 de exploatatii, in valoare de 7,104 milioane de lei, in judetul Constanta au fost platite despagubiri pentru 367 de exploatatii dintr-un total de 679 de exploatatii, in valoare de 1,81 milioane de lei, in judetul Ialomita au fost platite despagubiri pentru 1.202 de exploatatii dintr-un total de 2.478 de exploatatii, in valoare de 2,854 milioane de lei, in judetul Galati au fost platite despagubiri pentru 37 de exploatatii dintr-un total de 68 de exploatatii, in valoare de 43.000 de lei, in judetul Ilfov au fost platite despagubiri pentru cinci din sase exploatatii, in valoare de 51.000 de lei, in judetul Calarasi au fost platite despagubiri pentru cinci exploatatii dintr-un total de 29 de exploatatii, in valoare de 69.000 de lei.
 
Prezenta virusului pestei porcine africane in Romania a fost semnalata pentru prima oara pe 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare.
 
„Evolutia bolii este in permanenta monitorizata, prin examene clinice si de laborator, iar zilnic se analizeaza situatia existenta, se aplica masuri si se intreprind actiuni in functie de circumstante. Actiunile autoritatilor sunt conjugate si intreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boala, pentru a le lichida cat mai rapid si pentru a impiedica raspandirea bolii. Orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar sau DSVSA judeteana. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, iar proprietarii vor fi despagubiti de stat, in conditiile prevazute de legislatie. Facem precizarea ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic”, precizeaza reprezentantii ANSVSA.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016