Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Targul Baltata romaneasca de la Bacia, a ajuns la a 14-a editie

targul-baltata-romaneasca-de-la-bacia-a-ajuns-la-a-14-a-editie

Targul va avea loc duminica, 21 septembrie, incepand cu ora 9, fiind organizat de Asociatia Crescatorilor de Animale si Pasari „Balsata Romaneasca” Bacia, Consiliul Local Bacia si DADR Hunedoara.


Asociatia Crescatorilor de Animale si Pasari „Baltata Romaneasca” din Bacia, Consiliul Local si Primaria Bacia, precum si Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Pasari si Animale Hunedoara sunt principalii organiztori ai acestei expozitii, targul de la Bacia fiind deja o emblema locala.
 
Traditia targului a fost  reluata in urma cu 14 ani si dusa mai departe organizatorii reusind sa faca acest lucru an de an, in ciuda problemelor cu care se confrunta zootehnia romaneasca, cea mai acuta dintre ele fiind scaderea drastica a efectivelor de bovine.
 
„Ma bucur ca am reusit sa completam aproape in totalitate standurile de prezentare, exclusiv cu exemplare de Baltata romaneasca apartinand crescatorilor din comuna Bacia. Mai ales ca, acum 13 ani, aveam 120 de vaci care mergeau pe pasune, iar astazi mai sunt 30-40”, a declarat Sorin Munteanu, presedintele Asociatiei „Baltata Romaneasca” Bacia, care a promis ca nu va lasa aceasta expoziţie sa piara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu o pondere de 80 la suta din totalul efectivului de bovine din judetul Hunedoara, Baltata romaneasca este rasa pentru care geneticienii si amelioratorii deruleaza programe de mentinere a unui nucleu valoros.
 
„Ceea ce vedem aici, la Bacia, nu reprezinta varful exemplarelor de Baltata romaneasca din judet, dar sunt foarte bune din punct de vedere productiv. Noi avem o rezerva de gene şi exemplare foarte valoroase in gospodariile populatiei si in fermele medii. Insa receptivitatea crescatorilor de la Bacia pentru pastrarea rasei si entuziasmul lor reprezinta un semnal pozitiv si asta se vede in expozitie”, a declarat si Alexandru Indrea, presedintele Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Animale si Pasari Hunedoara.
 
Asociatia judeteana deruleaza de an buni un parteneriat cu Heifer International, prin care reuseste sa puna la dispozitia crescatorilor de Baltata cel mai bun material genetic existent in Europa, avand sprijinul Semtest Targu-Mures.
 
In conditiile in care statul nu mai subventioneaza achizitia de material seminal, interventia pe proiecte a Asociatiei permite tocmai subventionarea MSC-ului de Top Europa, la care foarte putini crescatori de Baltata romaneasca din Hunedoara ar avea altfel acces.
 
„Din punct de vedere tehnic, pe noi, organizatorii expozitiei, ne intereseaza progresul genetic si calitatea efectivelor. Ne propunem ca pe viitor sa extindem nivelul de reprezentare al expozitiei de la Bacia de la cel local la zonal, si chiar judetean, pentru rasa Baltata romaneasca. Onest vorbind, cel mai important lucru de anul acesta a fost sa organizam o noua editie, in ciuda dificultatilor prin care trece zootehnia romaneasca. Daca ar fi sa ne multumim cu jmatati de masura, am spune: e bine ca am facut-o. Dar ceea ce ne bucura este ca o facem la un nivel care creste de la an la an, atat din punct de vedere al calitatii biologice a animalelor, cat si a prezentei crescatori - vizitatori. Iar asta se vede cu ochiul liber la Bacia”, a mai precizat Alexandru Indrea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016