Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 13-19 iulie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-13-19-iulie

Pe ansamblu, vremea mai calda de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de racire, devenind normala sub aspect termic, pe aproape intreg teritoriul agricol.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 19...28°C in prima parte a intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C şi 16...26°C in restul zilelor, limite apropiate de normele climatologice, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 22...33°C, in majoritatea regiunilor. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 9...23°C, in cea mai mare parte a tarii. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi sub forma de aversa, dar si torentiale, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, izolat cu aspect de vijelie.
 
Totodata, cantitatile de apa prognozate pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol, iar local vor fi conditii de producere a grindinei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura neirigata de porumb, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra izolat in nordul si estul Dobrogei, sud-estul Moldovei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Conditiile agrometeorologice mentionate vor determina o evolutie buna a proceselor de crestere şi dezvoltare a culturilor prasitoare si speciilor pomi-viticole, in cea mai mare parte a tarii.
 
Graul de toamna va parcurge faza de maturitate deplina (50-100%) in aproape toata tara, extinzandu-se suprafetele recoltate. In Transilvania si nordul Moldovei se vor continua maturitatea in ceara (60-100%), maturitatea deplina (40-100%) si recoltarea.
 
Porumbul se va afla predominant la infrunzire, apariţia si inflorirea paniculului (10-100%), matasirea (10-60%), precum si maturitatea in lapte (10-30%), menţinandu-se o stare de vegetatie a plantelor in general buna si medie.
 
La cultura de floarea-soarelui se va definitiva formarea capitulului (80-100%), continuandu-se totodata inflorirea si maturitatea ceara (10-100%) pe suprafete agricole extinse, uniformitatea si vigurozitatea plantelor fiind pe ansamblu buna.
 
Cartoful din Transilvania si Moldova va parcurge fazele de inflorire (50-100%), crestere a vrejilor si tuberizare (10-100%), starea de vegetatie variind de la medie pana la buna, in functie de agrotenhica aplicata si conditiile pedo-climatice.
 
In toate bazinele specializate, cultura de sfecla de zahar va inregistra alungirea si ingrosarea axei hipocotile (10-100%). La speciile pomicole samburoase (visin, cais, piersic) aflate in faza de maturitate tehnologica se va continua recoltarea, dar cu o calitate a fructelor depreciata, datorita conditiilor meteorologice nefavorabile din perioadele anterioare, iar la semintoase (mar, par, gutui) se vor semnala procesele de crestere a fructelor si frunzelor.
 
La vita de vie vor predomina cresterea boabelor, coardelor si infrunzirea, la nivelul intregii tari. In general, conditiile meteorologice vor permite desfasurarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la fructe si cereale, precum si a celor de intretinere la prasitoare, pomi fructiferi si vita de vie.
 
Recomandari de specialitate
- Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la graul de toamna, legume si fructe;
- Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale;
- Aplicarea tratamentelor fito-sanitare in culturile de camp;
- Combaterea buruienilor (erbicidari, prasile manuale şi mecanice) in culturile intarziate fenologic.

Sursa: INMH


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016