Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buletin agrometeorologic pentru perioada 22-28 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-22-28februarie

Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decat în mod obisnuit, in majoritatea regiunilor agricole.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -4...14°C, mai ridicata cu 1...9°C in raport cu mediile multianuale, la nivelul intregii tari. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 1...19°C, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -8...8°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, izolat fiind conditii de producere a inghetului superficial la sol, indeosebi in depresiuni.
 
Se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale in aproape toata tara, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in zonele nordice, vestice si centrale, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. De asemenea, cantitatile de apa prognozate pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in aproape toata tara, cu exceptia unor suprafete agricole din centrul Dobrogei, unde se vor inregistra deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata).
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer si sol, la culturile de toamna infiintate in epoca optima vor fi posibile reluari lente ale proceselor vegetative, indeosebi in zonele de campie din jumatatea sudica a tarii. De asemenea, in restul zonelor agricole, atat la speciile de camp, cat si la cele pomi-viticole se va mentine starea de repaus biologic.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla la rasarire, formare a frunzei a treia si infratire (15-100%), la nivelul intregii tari. Uniformitatea şi vigurozitatea plantelor infiintate in perioada optima va fi buna si medie, iar in semanaturile tardive, starea de vegetatie se va prezenta medie şi slaba.
 
Sub aspect fenologic, la cultura de rapita se va semnala infrunzirea (7-13 frunze), in toate regiunile agricole. Speciile pomi-viticole isi vor continua stadiul de repaus biologic in majoritatea plantatiilor, acestea fiind bine adaptate la conditiile de iernare.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp (aplicarea ingrasamintelor organice si chimice, taieri de rodire, etc.) se vor desfasura in general normal.
 
Recomandari de specialitate
- Continuarea efectuarii controlului biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a evoluţiei mugurilor de rod in plantatiile pomi-viticole;
- Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima;
- Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire) la pomii fructiferi si vita de vie;
- Efectuarea araturilor adanci pe suprafetele agricole fara strat de zapada si cu inghet superficial la sol.

Sursa: INMH

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Proces prin care combate evaporarea si cresterea buruienilor de origine vegetala sau minerala, astfe ...

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016