Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 17 - 23 august 2022. Vor fi conditii de producere a grindinei

prognoza-agrometeorologica-17-23-august-2022-vor-fi-conditii-de-producere-a-grindinei

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 17 - 23 august 2022.


Caracteristici meteorologice

 
Pe ansamblu, in aceasta perioada vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, chiar caniculara in zonele de campie.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 18...32°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, in majoritatea regiunilor.
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 25...39°C, in aproape toate zonele de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 11...24°C, la scara intregii tari.
 
Se prognozeaza ploi locale, sub forma de aversa, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, local cu aspect de vijelie, pe aproape intreg teritoriul agricol. Totodata, izolat, vor fi conditii de producere a grindinei, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 

Caracteristici agrometeorologice

 
In cultura de porumb neirigat, continutul de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm va prezenta valori scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), in Dobrogea, Banat, Crisana si Maramures, pe suprafete agricole extinse din Moldova si Muntenia, local in nordul, nord-vestul, centrul si sudul Transilvaniei, sudul, centrul si estul Olteniei. 
 
Rezerva de apa din sol se va situa in limite satisfacatoare, local in sudul, sud-vestul, centrul, estul si nord-estul Transilvaniei, izolat nord-estul, nord-vestul si sud-vestul Moldovei, nordul si nord-vestul Munteniei, nordul si estul Olteniei.
 

Starea de vegetatie a culturilor agricole

 
In conditiile agrometeorologice mentionate, pe terenurile agricole unde se mentin deficite de apa in sol, la speciile de camp si pomi-viticole, procesele biologice vor fi in continuare stanjenite.

De asemenea, se vor semnala stiuleti subdimensionati la porumb, seminte seci si capitule reduse la floareasoarelui, precum si un ritm de crestere al fructelor/boabelor mai redus decat in mod normal, acumularea fortata a zaharului in fructe, subdimensionarea si caderea prematura a rodului.
 
Sub aspect fenologic, floarea-soarelui va parcurge maturitatea in ceara si maturitatea deplina (10-100%), in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Porumbul in regim neirigat isi va continua matasirea (60-100%), maturitatea in lapte, ceara si deplina (10-100%), indeosebi la hibrizii extratimpurii si timpurii.
 
La sfecla de zahar din principalele bazine de cultura vor predomina alungirea si ingrosarea axei hipocotile, precum si acumularea zaharului in radacina, iar la cartof, cresterea tuberculilor si uscarea vrejilor la soiurile de vara. In toate plantatiile, speciile pomicole se vor afla la cresterea frunzelor/rodului si acumularea zaharurilor, iar la fructele ajunse la maturitatea tehnologica se va continua recoltarea.
 
La vita-de-vie se vor inregistra fazele de crestere si dezvoltare a boabelor, acumularea zaharurilor, iar la soiurile timpurii, maturarea boabelor si coacerea in „parga”. Conditiile agrometeorologice vor fi in general favorabile desfasurarii lucrarilor agricole de sezon (recoltare, erbicidari, tratamente fitosanitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, etc), in zilele fara precipitatii.
 

Recomandari de specialitate

 
- Aplicarea irigatiilor pe suprafetele agricole cu deficite de apa in sol
 
- Lucrari de recoltare, transport si depozitare la produsele agricole de sezon
 
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale
 
- Continuarea araturilor si pregatirii terenurilor in vederea insamantarii culturilor de toamna pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului in stratul arabil (0-20 cm)
 
- Pregatirea terenului prin efectuarea unor lucrari superficiale adaptate continutului de umiditate din sol si fara o mobilizare accentuata a solului, ca urmare a deficitului de apa
 
- Lucrari de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi si vita-de-vie (erbicidari, tratamente fitosanitare)
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016