Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea in luna iulie din punct de vedere agrometeorologic

cum-va-fi-vremea-in-luna-iulie-din-punct-de-vedere-agrometeorologic

Luna iulie 2016 se va caracteriza printr-o vreme in general normala in aproape toata tara, exceptand zonele sud-estice, sudice si estice, unde regimul termic al aerului va fi mai ridicat in raport cu mediile multianuale lunare.


Din punct de vedere pluviometric, cantitatile de precipitatii prognozate vor fi deficitare, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.
 
Starea solului
Continutul de apa pe profilul de sol 0-100 cm in cultura neirigata de porumb va inregistra valori scazute şi deosebit de scazute,seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema in majoritatea regiunilor agricole, cu exceptia unor areale agricole din vestul, nordul si sud-estul Transilvaniei, unde rezerva de umiditate se va incadra in limite satisfacatoare.
 
Caracteristici fenologice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In conditiile agrometeorologice mentionate, ritmurile de crestere si dezvoltare ale culturilor agricole se vor desfasura in general normal, in special pe arealele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului.
 
De asemenea, pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer, situate frecvent peste pragurile biologice (30…32˚C) critice de rezistenta ale plantelor, la culturile prasitoare se va putea semnala fenomenul de ofilire temporara si rasucire a frunzelor in orele de amiaza, ingalbenirea si uscarea partiala/totala a aparatului foliar, precum si fortari stadiale, in special pe suprafetele agricole unde se mentin deficite de apa in sol.
 
Graul de toamna aflat la maturitatea tehnologica se va recolta pe ultimele suprafete. Cultura de floarea-soarelui se va afla in fazele de inflorire si maturitate ceara in cea mai mare parte a regiunilor agricole ale tarii, local fiind posibila declansarea maturitaţii depline.
 
Sub aspect fenologic, porumbul va parcurge inflorirea paniculului si matasirea, iar la hibrizii extratimpurii si timpurii se vor semnala maturitatea in lapte si inceputul maturitatii in ceara.
 
In principalele bazine specializate, la sfecla de zahar vor predomina alungirea si ingrosarea axei hipocotile, iar la cartof, cresterea tuberculilor si uscarea vrejilor, local, fiind posibila declansarea maturitatii tehnologice la soiurile de vara.

La pomii fructiferi se vor inregistra cresterea si coacerea rodului, precum si acumularea zaharului in fructe. De asemenea, la soiurile de samburoase (piersic, prun) se vor continua lucrarile de recoltare.

In toate podgoriile, vita de vie se va afla in fazele de crestere/dezvoltare a boabelor si acumulare a zaharurilor. Local, la soiurile timpurii de masa se va semnala coacerea in „parga”.

Condiţiile meteorologice vor fi favorabile desfasurarii lucrarilor agricole de sezon (recoltare, erbicidari, prasile manuale, tratamente fito-sanitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, etc.), in special in zilele fara precipitatii.
 
Recomandari de specialitate/calendarul lucrarilor agricole:
- Recoltarea, transportul şi depozitarea produselor agricole de sezon;
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale si efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de toamna;
- Continuarea efectuarii lucrarilor de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi si vita de vie (combaterea bolilor si daunatorilor, fertilizari, erbicidari, prasile manuale);
- Efectuarea irigatiilor pe terenurile afectate de seceta pedologica prelungita.
sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016