Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fructele si legumele romanesti sunt sigure pentru consum

fructele-si-legumele-romanesti-sunt-sigure-pentru-consum

Din rapoartele de monitorizare realizate anual de Autoritatea Nationala Fitosanitara rezulta ca procentele produselor cu reziduuri de pesticide sunt sub limita maxima admisa, deci nu prezinta niciun risc pentru consumatori.


Legumele si fructele produse in Romania sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide, in concordanta cu prevederile europene, si nu reprezinta niciun risc pentru consumatori, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Legumele si fructele produse in Romania sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide in concordanta cu prevederile europene. Inspectorii fitosanitari din cadrul oficiilor fitosanitare preleveaza probe conform calendarului de prelevare si le transmit laboratoarelor pentru a fi analizate.
 
La prelevarea probelor se respecta cu strictete prevederile Ordinului MADR nr. 1256/2005 pentru aprobarea metodelor de prelevare a probelor de plante si produse vegetale, in vederea efectuarii analizelor de laborator pentru determinarea oficiala a nivelului de reziduuri de pesticide.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit MADR, analizele chimice sunt realizate in concordanta cu sistemul de asigurare al calitatii ISO 17025/2005 si metodele de analiza sunt validate, iar pentru asigurarea calitatii analizelor, laboratoarele acreditate RENAR participa anual la teste de competente europene organizate de laboratoarele europene de referinta in domeniu.
 
Ministerul de resort mentioneaza faptul ca Romania, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, dispune de laboratoare dotate cu echipamente performante care pot determina reziduuri de pesticide la nivel de urme de pesticide, iar rezultatele acestor controale sunt in parametrii ceruti de legislatia in vigoare.
 
Continutul de reziduuri de pesticide, in limitele prevazute de legislatia europeana, nu trebuie sa afecteze comercializarea produselor romanesti. In plus, hipermarketurile si supermarketurile solicita aceste buletine de analiza si astfel se asigura ca produsele sunt conforme.
 
Din rapoartele de monitorizare realizate anual de Autoritatea Nationala Fitosanitara rezulta ca procentele produselor cu reziduuri de pesticide sunt sub limita maxima admisa, deci nu prezinta niciun risc pentru consumatori.
 
Rapoartele publicate prezinta in mod obiectiv rezultatele, dar interpretarea trebuie sa fie una corecta. Nu orice continut de reziduu de pesticid inseamna si pericol pentru sanatatea umana. Periculoase sunt, intr-adevar, doar cele ale caror valori depasesc limita maxima admisa, conform Ministerului Agriculturii.
 
Rezultatele obtinute la aceste controale se inscriu in media la nivel european. Totodata, fiind vorba de produse conventionale si nu ecologice, este evident ca acestea contin reziduuri de pesticide, dar care nu depasesc limita maxima admisa de legislatia in vigoare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016