Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Iimescu vrea sa ii atraga pe tineri sa ramana in mediu rural

ministrul-iimescu-vrea-sa-ii-atraga-pe-tineri-sa-ramana-in-mediu-rural

Achim Irimescu este de parere ca acestora trebuie sa le fie oferita perspectiva unui trai decent la sate, pentru a nu mai fi determinati sa migreze catre mediul urban.


Seful MADR a declarat zilele trecute ca rolul institutiei pe care o conduce este si acela de a oferi optiuni viabile tinerilor pentru a ramane in mediul rural, pentru ca „nu cred ca ne putem imagina ca intr-o tara toata lumea sa locuiasca la oras, iar mediul rural sa fie pustiu”.
 
„Acesta este scopul nostru: sa reducem decalajul dintre nivelul de trai din mediul rural si cel urban. Asa ca va trebui sa continuam sa construim si sali de sport la tara si piscine, de ce nu? Trebuie sa oferim tinerilor perspectiva unui trai decent in mediul rural, altfel, in mod cert, toti tinerii vor migra la orase sau isi vor cauta un loc de munca mai bun in alte state europene. Nici nu putem imagina ca intr-o tara toata lumea sa locuiasca la oras, iar mediul rural sa fie pustiu. Rolul important al MADR este de a oferi optiuni viabile tinerilor pentru a ramane in mediul rural. In statele vest europene, cel putin in Franta si Germania, nici nu se pune problema mentinerii tinerilor in mediul rural; in conditiile in care li se ofera sansa unui trai decent, foarte multi raman in mediul rural si in agricultura”, a sustinut seful MADR.
 
Acesta a precizat ca hrana pe masa consumatorului este adusa de agricultor si industria de profil, iar in Romania contributia acestor sectoare se mentine la 5-6%, dublu fata de tarile din vest.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Sunt sectoare agroalimentare in tarile dezvoltate din ce in ce mai putin prezente in PIB, in vestul Europei ajung undeva la 1 — 2, maximum 3 procente, dar in Romania se mentine undeva la 5 — 6 procente. In acest context, chiar trebuie remarcat ca populatia fara hrana nu poate trai si de aceea este esential sa producem de calitate si la preturi accesibile”, a mentionat Irimescu.
 
In opinia acestuia, unul dintre obiectivele esentiale pentru dezvoltarea mediului rural vizeaza accelerarea tranzitiei structurale, respectiv transformarea exploatatiilor in ferme viabile economic.
 
„Avem peste 3 milioane de exploatatii, iar din cei aproape un milion de beneficiari de plati directe sunt eligibili doar daca au un hectar, deci de la un milion pana la 3 milioane si ceva sunt proprietarii care au sub un hectar. Deci, nu se poate vorbi despre o exploatatie viabila economic. Sincer, nici la un hectar, decat daca este pe legumicultura sau cu produse cu valoarea adaugata foarte inalta. Nu putem vorbi de o exploatatie viabila economic la un hectar de cereale. Este esential sa avem in vedere ce se intampla si in vestul Europei, pentru ca numarul fermelor s-a redus enorm in UE. Din cele 14 milioane de ferme din UE, jumatate, adica 7 milioane, sunt in Romania si Polonia. Acesta este fenomenul natural de reducere a numarului fermierilor si de comasare a fermelor catre cele viabile economic. Tendinta este catre coagularea fermelor astfel incat sa le permita fermierilor un trai decent si sa asigure hrana necesara pentru populatie”, a precizat ministrul Agriculturii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016