Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se uda corect florile?

cum-se-uda-corect-florile

Cu ajutorul florilor omul s-a apropiat de frumos, decorandu-si atat camerele apartamentului, cat si privelistea din fata casei. In acest sens, udarea corecta a plantelor ajuta la cresterea si dezoltarea florilor pe o perioada lunga de timp.


Afla mai multe detalii despre plantele floricole cu ajutorul ghidului practic "Afacere la cheie cu flori in ghiveci"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Plantele de apartament reprezinta o categorie aparte de plante ornamentale, utilizate pentru decorarea interioarelor. Unele dintre aceste specii sunt recunoscute pentru calitatile lor decorative, determinate de aspectul frunzelor, al florilor sau inflorescentelor, de prezenta fructelor cu diferite forme si culori, de portul interesant pe care il pot avea etc.
 
Utilizarea florilor in ghiveci ca plante decorative in principal prin flori, dar secundar si prin frunze, prezinta avantajul ca poate fi produs aproape in orice perioada din an, cu conditia planificarii semanatului in functie de momentul dorit pentru valorificare.
 

Udatul 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Lipsa apei pe parcursul perioadei de vegetatie atrage dupa sine lemnificarea tuberculului, de aceea este considerata una din cele mai pretentioase lucrari de ingrijire.

La o cantitate mica de flori, udatul se executa cu stropitoarea, iar la cantitati industriale se foloseste furtunul sau instalatii speciale de udat. Presiunea apei, in momentul udatului, trebuie sa fie joasa, in caz contrar, pamantul este spalat, iar tuberculul dezvelit prea devreme se lemnifica.
 
La insamantat si la plantele abia rasarite sau repicate, udatul se executa in mod obligatoriu, cu stropitoarea cu sita fina sau cu furtunul prevazut, de asemenea, cu sita fina. Pentru ca germinarea sa decurga in conditii normale, se va evita atat lipsa apei, cat si excesul ei.

Excesul de umiditate in aceasta perioada permite instalarea pe suprafata pamantului din ladite si parapete, de muschi si alge care provoaca putrezirea semintelor.
 
In faza de rasarire, excesul de umiditate creeaza conditii favorabile pentru dezvoltarea diferitelor boli criptogamice si putrezirea plantelor, mai ales cand temperatura este scazuta. Pana la plantarea in ghivece (lunile de toamna si iarna), udatul se face o singura data pe zi, exceptie facand zilele cu mult soare cand trebuie sa se ude de doua ori pe zi.
 
In faza finala, cand isi fac aparitia un numar din ce in ce mai mare de boboci floriferi, plantele devin si mai sensibile la excesul de umiditate. In acest caz, se uda des, dar cu cantitati mici de apa, astfel ca tuberculul sa nu fie udat, pentru a nu provoca putrezirea bobocilor si pedunculilor frunzelor.
 
Apa folosita la udat este bine sa fie fara substante calcaroase, pentru ca ajunsa pe frunze in urma evaporarii lasa pete pe partea lor superioara, dand plantei un aspect neplacut si modifica reactia solului.

Apa destinata culturii florilor in ghiveci se acumuleaza de preferinta in rezervoare inalte, pentru a o imbogati astfel in oxigen si a o adapta la temperatura aerului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016