Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Flori in ghiveci: Cum se face corect transplantarea florilor

flori-in-ghiveci-cum-se-face-corect-transplantarea-florilor

Florile in ghiveci infrumuseteaza orice incapere si, chiar daca la prima vedere ingrijirea lor nu pare ceva extrem de complicat, este esential sa stii cum si cand sa faci o transplantare corecta, astfel incat sa nu omori plantele.


Transplantarea se face in momentul cand radacinile au ocupat balul de pamant si inca nu s-a format o pasla care poate stingheri cresterea plantelor.

Balul de pamant trebuie sa fie strabatut de radacini tinere, de culoare alba, in crestere, sau radacini care au la varf o culoare mai deschisa. Acesta este si un indiciu ca plantele sunt sanatoase.
 

1. Prima transplantare

 
Plantele ce urmeaza a fi transplantate se scot din ghivece cu mare grija (pentru a nu li se rupe radacinile tinere), se indeparteaza foarte putin pamant dintre radacini si, mai ales, cel de la fundul balului, impreuna cu nisipul care a servit pentru drenaj. In ghiveciul in care se face transplantarea, dupa ce i s–a asigurat drenajul, se asaza planta in asa fel incat radacinile sa nu se rasuceasca sau sa se rupa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
La prima transplantare, tuberculul se va acoperi in intregime cu pamant, pentru a se dezvolta mai bine.
 
Transplantarea este reusita daca dupa udare nu se vede suprafata bulbului. Pamantul trebuie sa aiba structura granulara, sa fie permeabil pentru aer, sa nu fie  uscat, dar nici prea umed.
 

2. A doua transplantare

 
A doua transplantare se face in august in ghivece de 11-13 cm diametru, in functie de gradul de dezvoltare a plantelor. Pentru plante de calitate „extra” se folosesc ghivece cu diametrul de 14 cm. La aceasta transplantare, tuberculul se acopera doar 2/3 din inaltimea lui, restul de 1/3 ramane descoperit, pentru ca atunci cand se face udatul sa nu patrunda apa la suprafata lui, ceea ce ar duce la putrezirea frunzelor. Acum va fi asigurata si marginea necesara pentru udare.
 
Amestecului de pamant folosit la ultimul transplantat i se adauga o parte de pamant mai greu, cum ar fi pamantul de telina. Acest lucru se va face numai acolo unde s-a folosit un amestec prea usor (nisip, turba); prin acest lucru se urmareste ca plantele, in timpul iernii, sa nu se usuce prea repede. 
 
Dupa transplantarea in ghivece, plantele se tin la o temperatura de 180C, la un loc umbrit, in medie 6 zile pana ce isi refac sistemul radicular, apoi se revine la temperatura de 15-160C. In aceasta perioada, ele trebuie ferite de curentii de aer si de prea multa umezeala.
 
Inflorirea, de obicei, incepe in octombrie-noiembrie, insa la unele exemplare chiar din  septembrie. Plantele transplantate in septembrie infloresc mult mai tarziu, pe cand cele transplantate in iulie infloresc timpuriu. 
 
Plantele inflorite se aleg si se depoziteaza intr-o sera mai racoroasa la o temperatura de 12-13 grade Celsius, unde florile se mentin mult mai bine.

Dupa fiecare transplantat, rasadnita se tine inchisa cateva zile, pana ce vor porni radacini noi.
 
Dupa cum s-a aratat, la cultura florilor in ghiveci s-au folosit doua sau chiar trei transplantari in ghivece. Deoarece acest procedeu necesita un volum mare de materiale si de manopera, multi cultivatori au inceput sa foloseasca o singura transplantare in ghivece.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti plantele in ghivece din ghidul practic "Afacere la cheie cu flori in ghiveci" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<


 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016