Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii naturiste. Intrebuintarile uleiului de lavanda

remedii-naturiste-intrebuintarile-uleiului-de-lavanda

Lavanda este o planta aromatica si medicinala, ce nu are nevoie de un sol special. Intretinerea acestei plante este usoara, putand sa tolereze bine temperaturile negative.


Intretinerea culturii de lavanda este usoara. Lavanda este o planta nepretentioasa, care presupune in primii doi ani un efort de intretinere relativ identic cu al altor culturi consacrate la noi – cum ar fi porumbul – la care se adauga toaletarea; din anul al treilea insa munca se reduce la prasila si recoltare, eventual depozitare, operatiuni obligatorii de fapt si la celelalte culturi
 
Lavanda prezinta diverse intrebuintari, printre acestea se numara uleiul obtinut din presarea plantei. Uleiul de lavanda este utilizat atat ca remediu impotriva diverselor afectiuni, cat si ca metoda de relaxare.
 

Ajuta la eliminarea matretii  

 
Pielea capului se maseaza cu un amestec format din 15 picaturi de ulei esential de lavanda si doua lingurite de ulei de masline sau de migdale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Dupa aplicarea tratamentului, parul se acopera cu un prosop timp de o ora, dupa care se spala cu sampon si apa din abundenta.
 

Impotriva caderii parului

 
Un masaj al scalpului cu ulei de lavanda face minuni impotriva caderii parului si ajuta la cresterea mai rapida a acestuia.
 

Combate arsurile solare 

 
Daca se aplica ulei de lavanda pe zonele afectate, masandu-se usor, durerea se va diminua, iar pielea va ramane hidratata si stralucitoare.
 

In caz de migrene

 
Specialistii recomanda persoanelor suferinde sa amestece doua picaturi de ulei esential de levantica cu o lingurita de miere, care se amesteca intr-un pahar cu apa plata calda.

In cazul in care migrenele sunt frecvente si insotesc starea de depresie, este indicata o lingurita de pulbere de levantica, pe care bolnvul trebuie s-o tina sub limba cinci minute, apoi s-o inghita cu ceai caldut. Terapia se repeta de trei ori pe zi.
 

Bai relaxante

 
Pentru o baie relaxanta, se foloseste o infuzie realizata din 100 g flori de lavanda la doi litri de apa clocotita. Se lasa la infuzat 5-10 minute, se strecoara si se adauga in apa de baie.

Baia se face cu 30 de minute inainte de culcare. In cazul persoanelor cu afectiuni circulatorii, baile cu levantica nu trebuie sa dureze mai mult de 15 minute.
 

In preparatele culinare

 
Condiment utilizat mai ales in bucataria mediteraneeana, poate fi folosit atat la mancarurile dulci, cat si picante. Se potriveste de minune la deserturi: inghetata, serbet, sufleu, crema, caramel, ciocolata, aluat, sirop.

Este folosita la salate si aperitive, dar si la preparatele de carne, indeosebi de vanat, miel, porc. Desi toate partile plantei au aroma, in culinarie se folosesc mai ales florile sau mugurii.

Cum aroma plantei este foarte puternica, trebuie folosita cu moderatie. Se imbina cu vanilia, ghimbirul, nucile grecesti, fisticul, migdalele, fructele de padure, ciresele, prunele.

Se poate prepara un amestec uscat de cimbru si levantica in proportie de 5:1 si folosit pentru a innobila mancarurile pana acum condimentate doar cu cimbru. Dar ramurele florale de levantica se folosesc si la decorul bucatelor, atat al deserturilor, cat si al preparatelor din carne.
 

Alte intrebuintari

 
In antichitate, florile de lavanda erau folosite pentru prepararea parfumurilor si sapunurilor. Dar erau un ingredient important pentru imbaierile de lux, rezervate numai nobilimii.

Astazi, levantica este folosita pe scara larga in in industria cosmetica. Aroma ei este una dintre cele mai solicitate in parfumerie, a doua dupa aroma de trandafir. Are avantajul compatibilitatii cu orice tip de piele. Stimuleaza regenerarea celulelor, atenuand formarea cicatricilor si a vergeturilor.

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din lavanda cu ajutorul ghidului complet "Lavanda, cultura care iti aduce minimum 8.000 de euro profit"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Incetineste evolutia ridurilor, ajuta la refacerea pielii deteriorate de expunerea prelungita la soare, vant sau frig. Toate acestea, prin utilizarea sub forma de unguent, ulei de masaj sau adaugata in baie.

Saculetele cu flori de lavanda indeparteaza mirosurile neplacute, moliile sau furnicile. Pentru aceasta este nevoie ca locurile vizate sa fie stropite cu o solutie formata din 6 linguri de apa si 10 picaturi de ulei volatil de lavanda.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016