Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete utile pentru ingrasamant natural

retete-utile-pentru-ingrasamant-natural

Sa obtinem ingrasamant natural sau compost pentru plante nu trebuie sa fie o provocare extraordinara. Iata cateva retete utile!


Exista multe modalitati de a prepara ingrasamant natural pentru plante. Chiar daca poti gasi acest tip de produs in magazinele specializate si in supermarketuri, exista ingrediente 100% naturale care ofera mai multi nutrienti solului. 
 
Compostul este folosit din timpuri stravechi pentru recolte. Insa, in timp, acesta a fost inlocuit cu ingrasaminte sintetice. Desi hranesc rapid pamantul, acestea din urma pot avea efecte negative pe termen lung, epuizand resursele solului.
 
Ingrasamant natural poate fi facut cu otet de mere. Acidul acetic din acesta ajuta la fertilizarea plantelor cultivate in soluri acide. Absorbtia nutrientilor din compozitia sa mentine plantele in stare optima si previne aspectul ars al frunzelor. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi o lingura de otet de mere in apa folosita pentru a uda plantele si iriga-le ca de obicei. Repeta cel putin o data pe luna acest lucru.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Compost mai putem obtine si din coji de banana. Acestea sunt printre cele mai bune ingrediente pentru compost, deoarece contin potasiu. Acest mineral esential este printre cei mai importanti nutrienti pentru plante, dupa azot.
 
Potasiul contribuie la fotosinteza si la formarea tesuturilor rezistente. Totodata, acesta ajuta la revitalizarea plantelor care nu mai infloresc sau par lipsite de viata.
 
Partea cea mai buna este ca poti folosi cojile de banana in stare naturala sau poti prepara un ingrasamant cu acest ingredient.
 
Trebuie doar sa tai cojile de banana in mai multe fasii si lasa-le sa fiarba intr-o cratita cu apa timp de 15 minute. Dupa un sfert de ora, inchide aragazul si lasa  amestecul sa se raceasca. Pulverizeaza ingrasamantul pe plante. Daca vrei, poti lasa cojile de banana in apa.
 
Ingrasamant natural putem face si din coji de oua! Acestea sunt insotite de alte ingrediente cand vine vorba de prepararea unui ingrasamant natural pentru plante. In realitate, acest produs poate fi folosit si pe cont propriu, intrucat este bogat in calciu si previne mucegairea bobocilor de floare la rosii, ardei sau vinete.
 
Pentru a obtine acest compost piseaza mai multe coji de oua si pune-le la radacina plantelor. O alta optiune ar fi sa lasi cojile sa se usuce, iar apoi sa le macini pentru a obtine o pudra fina. Imprastie pudra in jurul plantei.
 
Ingrasamant natural poate fi si cenusa din lemne, insa nu folosi foarte-foarte multa!
 
Succes!

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 17 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016