Hobby - 454 de articole in Agroromania.ro pagina 5 pagina 5
Cultura de schinduf. Utilizarile plantei
O substanta importanta prezenta in semintele de schinduf este trigonellina, un alcaloid care are rol in scaderea continutului de zahar si al colesteroului din sange. Semintele contin in principal proteine, circa 25% si aproximativ 5% lipide.
De asemenea, sunt bogate in substante precum mucilagiile din grupa galactonelor (circa 30%) si saponine. Totodata intreaga planta prezinta ...
Cerintele nucului fata de sol
Culturile intensive au nevoie de terenuri suficient de bogate, permeabile pentru apa si aer.
De mare importanta pentru tehnologia de cultura, precum si pentru nivelul si calitatea productiei din plantatiile moderne de nuci, este amplasarea acestora pe terenurile cele mai favorabile, usoare, profunde, cu reactie neutra si cu apa freatica la 2,5-3m.
Sunt necorespunzatoare ...
Recoltarea si pastrarea nucilor
Puteti face uscarea nucilor sub jet de aer cald sau in locuri foarte bine ventilate. Nucile se asaza in straturi de maximum 25 cm grosime in locuri foarte bine ventilate si se ravasesc de 3-4 ori pe zi. Pot fi uscate si la soare.
Apoi, mentinerea calitatii nucilor proaspete este asigurata prin stocare la o temperatura de cca 4-9°C si o umiditate de ...
Culturi in sera. Cum se pregateste solul?
Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Specii cultivate in sera
Pentru principalele specii cultivate in solul serei, epocile optime de infiintare a culturilor sunt urmatoarele:
- ianuarie-inceput februarie: trandafiri, culturile fortate de lalele, narcise, ...
Tot ce trebuie sa stiti despre cultivarea smochinului
Smochinul se cultiva fie ca tufa, fie ca pom cu semitrunchi. Cultivarea smochinului face ca pomul sa rodeasca din anul 2 de la plantare, desi prima recolta eficienta se obtine de-abia la 4-5 ani. In conditiile de clima ale tarii noastre, smochinul cultivat in Romania ofera 2 recolte pe an – una in primavara-vara (iunie-iulie) si alta in toamna (septembrie-octombrie).
Prima ...
Prepararea gemurilor si dulceturilor
Inainte de a le prepara, fructele trebuie sa fie bine spalate si curatate de samburi (retineti faptul ca unii samburi contin o toxina numita amigdalina, care nu trebuie consumata in cantitati prea mari, chiar daca samburii sunt comestibili).
Scoateti samburii chiar si in cazul fructelor mici (zmeura, coacaze), pentru ca unele persoane nu le suporta. Puteti scoate acesti samburi din ...
Lucruri mai putin cunoscute despre sofran
Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din cultura de sofran cu ajutorul ghidului complet "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Este cel mai scump aliment din lume
La un pret cuprins intre 2.000 si 10.000 lire/500 g, sofranul este nu doar cel mai scump condiment din lume, ci si cel mai scump ...
Cultivarea portocalului in Romania. Plantare si ingrijire
Plantare
Portocalul se poate planta foarte usor cu ajutorul semintelor. Scoate cateva seminte dintr-o portocala, spala-le bine cu apa curata, lasa-le sa se usuce pe un prosop curat si apoi introdu fiecare samanta intr-un pahar de unica folosinta in care ai pus un sol nisipos sau pamant special pentru citrice, achizitionat de la magazinele de specialitate.
Samanta trebuie sa fie ...
Cultivarea nucilor. Tehnica, distante si sadire
Tinand de asemenea cont de faptul ca nucul dezvolta o coroana masiva si ca lemnul sau poate fi folosit rentabil de-abia dupa 50 de ani de vegetatie, rezulta ca plantele vor fi sadite la distante destul de mari una de alta.
Distanta de plantare
Astfel recomandarile de plantare ale nucului in livada sunt:
- la o distanta de cel putin 12 m pe terenurile sarace ...
Cultura murului: Tot ce trerbuie sa stii
Sucul si siropul de mure sunt foarte apreciate pentru prepararea bauturilor racoritoare solicitate in timpul verii. Infuzia de frunze si chiar de ramuri anuale este folosita pentru gargara sau tratarea anginei.
Murul fiind destul de rustic, se poate cultiva si cu rol antierozional sau pentru valorificarea unor terenuri improprii altor culturi agricole. De asemenea, murul se foloseste ca ...
Prepararea muraturilor de iarna
Castravetii sau muraturile se pastreaza in locuri intunecoase, uscate, la temperaturi de 10-15 grade, pentru a se putea declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Procesul acesta trebuie sa fie lent, pentru o fermentatie cat mai buna, care sa genereze acid lactic. Daca legumele nu sunt tratate termic, vitaminele naturale nu sunt distruse.
Folositi borcane pentru muraturi cu ...
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Pomi fructiferi" cu
3.97 / 5
din 46236 evaluari
Pagina: «12345678910111213»
Diverse
In functie de scopul cultivarii porumbului, pentru siloz(furaj) sau porumb boabe cantitatile de ...
Daca iti doresti sa ai cel mai productiv sezon de pana acum, iata 5 aspecte-cheie de care sa tii ...
Este o planta cataratoare care poate atinge chiar si 12 m inaltime. Tulpina ei este puternica, ...
De exemplu, pentru furnizarea de sange, puteti alege un abator de pasari, care ofera produse ...
Bulbii lor se planteaza cel mai bine toamna, in lunile octombrie - noiembrie, si se lasa iarna ...
Daunatorii pot provoca pagube insemnate plantelor de cultura, afectand atat cantitatea, cat si ...
Salile de muls paralele
Salile de muls paralele reprezinta solutia ideala pentru ...
In acest sens, aplicatia ofera posibilitatea initierii procedurilor prevazute de Legea nr. ...
Administratia Fondului pentru Mediu nu a putut sa aprobe fondurile pentru toti beneficiarii, ...
In habitatul sau natural, densitatea fazanilor este de 20 de cupluri pe kilometrul ...