Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Nu mai sunt bani pentru irigatii secundare

afir-nu-mai-sunt-bani-pentru-irigatii-secundare

AFIR ofera un mesaj important pentru fermieri. Banii pentru irigatiile secundare s-au epuizat.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor europene pentru finantarea infrastructurii secundare de irigatii, disponibile prin intermediul submasurii 4.3 "Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice"- componenta infrastructura de irigatii, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).
 
In intervalul 1 - 6 iulie 2020, AFIR a primit online 95 de solicitari de finantare in valoare totala de 92,77 milioane de euro. Alocarea financiara disponibila pentru aceasta sesiune de depunere a cererilor de finantare este de 43.700.259 euro, iar plafonul de depunere a fost de 65,55 milioane de euro, respectiv 150% din alocarea mentionata mai sus.
 
Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) si Federatiile Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (FOUAI) pot obtine, in cadrul acestei submasuri, fonduri 100% nerambursabile, iar valoarea maxima eligibila a unui proiect este de 1 milion de euro. Achizitia de echipamente de irigat este limitata la un procent de cel mult 30% din valoarea totala eligibila a proiectului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"A fost mai simplu sa depunem si datorita modificarii din ghid privind faptul ca solicitantul nu mai este obligat sa depuna cazierul judiciar si certificatul de atestare fiscala, aceste documente fiind obtinute de AFIR prin consultarea bazei de date a celor doua institutii emitente, in baza protocoalelor semnate si cu acordul beneficiarului. Ne-a scutit de un efort in plus. Procesul de depunere a decurs fara probleme." A tinut sa mentioneze Daniel Stroe, Presedinte OUAI Grivita.
 
De la demararea Programului, in 2015 si pana in prezent, AFIR a primit solicitari de finantare pentru infrastructura de irigatii in valoare totala de peste 580 de milioane de euro, din care 6,8 milioane de euro au fost pentru zona ITI - Delta Dunarii. Valoarea contractelor de finantare incheiate se ridica la 393,3 milioane de euro, din care 6,8 sunt finantari din arealul ITI - Delta Dunarii.
 
"Impreuna cu noi au depus proiect si un alt OUAI, care se afla situat la un asa zis cap de linie. Intre noi sunt aproximativ 600 ha de irigat. Speram ca odata reabilitata statia, sa putem iriga. Este mare nevoie de infrastructura de irigatii si faptul ca avem posibilitatea sa reabilitam sistemul prin fonduri europene ne ajuta foarte mult." a declarat Emil Popescu, Presedinte OUAI Marculesti SPP A.
 
AFIR a platit beneficiarilor submasurii 4.3 - componenta infrastructura de irigatii fonduri in valoare de 157,6 milioane de euro, pana in prezent. Din aceasta suma, 4,3 milioane de euro reprezinta plati aferente proiectelor din zona ITI - Delta Dunarii.
 
Pentru intreaga perioada de programare financiara 2014 - 2020, alocarea aferenta investitiilor in infrastructura secundara de irigatii a fost de aproximativ 441 milioane de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016