Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Avansul subventiilor 2022 va ajunge in conturile fermierilor

apia-avansul-subventiilor-2022-va-ajunge-in-conturile-fermierilor

Agricultorii vor beneficia de plata subventiei in avans, in acest an. Precum in campaniile trecute, procentul din suma totala pe hectar va fi de 70% pentru platile directe si 85% pentru schemele compensatorii, potrivit directorului general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Adrian Pintea.


Pe data de 16 octombrie se va incepe plata avansului, iar fermierii vor beneficia de sume consistente datorita demersurilor facute de Ministerul Agriculturii.
 
"Plata avansului si pentru anul 2022  va incepe ca in fiecare an la data de 16 octombrie. As vrea sa spun fermierilor ca si anul acesta pentru avans, ministerul agriculturii a facut demersuri catre Comisia Europeana astfel incat si avansul pentru 2022 sa fie de 70% in ceea ce priveste Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si 85% din Fondul European Sgricol de Dezvoltare Rurala (FEADR). Vor primi sume consistente chiar din acest an, incepand din 16 octombrie", a declarat Adrian Pintea in cadrul unei emisiuni.
 
In ceea ce priveste campania din 2021, cuantumul per hectar al platilor directe, din care fermierii au primit 70% la avans, s-a impartit in:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
- Schema de plata unica pe suprafata – 95,4751 euro/ha
 
- Plata redistributiva: primul interval 1-5 ha inclusiv – 5,0000 euro/ha al doilea interval peste 5 ha si pana la 30 ha inclusiv – 48,1457 euro/ha
 
- Plata pentru inverzire – 57,8931 euro/ha
 
- Plata pentru tinerii fermieri – 40,4514 euro/ha
 
- Sprijin cuplat in sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine – 17,2430 euro/cap animal.
 
De asemenea, fermierii au primit 85% din schemele pentru plati compensatorii pe hectar.
 
In acest an, fermierii care au depus cerera unica pot beneficia mai devreme de banii pentru subventii. Adeverintele-punte pot fi folosite la banci pentru obtinerea creditelor.
 
"Inca de la inceputul campaniei de depunere a cererilor aferente anului 2022, ne-am tot gandit cum sa venim in sprijinul fermierilor pentru ca stim, in momentul in care omul a depus cererea, daca s-ar putea, a doua zi sa primeasca si banii. Si atunci, am implementat incepand cu anul 2022 inca de la depunerea cererii de plata, puteai sa si soliciti aceasta adeverinta. 
 
Adeverinta pe care noi am negociat-o cu toate bancile comerciale astfel incat au solicitat pana la moment un numar foarte mare – peste 18.000 de adeverinte au fost eliberate de catre APIA prin care cu acea adeverinta care este garantata de catre APIA, poti sa iei pana la 90% din suma care ti se cuvine in momentul in care vei lua aceste plati cu o dobanda negociata de 2%", conform sefului APIA.
 
Adeverinta-punte a fost solicitata de mai muli fermieri, pana la aceasta data, comparativ cu anul 2021, potrivit sefului APIA. 
 
"Este un numar foarte mare daca ne comparam in anii anteriori unde aveam in jur la 10.000 de beneficiari sau poate si mai putin. Interes in crestere si in fiecare an – am vazut ca acest lucru la toate intalnirile pe care le-am avut cu fermierii si in diferite colturi am vazut ca e foarte bine primit de catre fermieri si categoric, mai mult de catre fermierii mari care au solicitat aceste adeverinte.
 
Si cu bancile se lucreaza bine si pe acest program si la fel si in campania de primire a cererilor am lucrat foarte bine cu toate bancile comerciale pentru ca au fost foarte receptive, noi mergand aproape in totalitate pe online astfel incat si conturile beneficiarilor au fost transmise tot online catre APIA astfel incat fermierul nu prea a interactionat nici cu banca nici cu noi. 
 
Totul a decurs online transmitandu-se prin mijloace electronice astfel incat, consider ca atat adeverintele cat si intreaga campanie au fost un succes pentru APIA si pentru fermier, netrebuind sa faca atatea deplasari intre institutiile statului", a mai punctat Adrian Pintea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016