Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Masuri de sprijin pentru fermieri in 2022

apia-masuri-de-sprijin-pentru-fermieri-in-2022

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a finalizat seria sesiunilor de informare a fermierilor pentru promovarea masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.


Reprezentantii APIA au discutat cu fermierii din mai multe zone ale tarii pentru a-i informa cu privire la schemele de plata de care vor beneficia in acest an.
 
"Am avut ocazia sa venim in contact direct cu problemele cu care se confrunta fermierii in accesarea acestor masuri si am convingerea ca in urma acestor sesiuni de diseminare a informatiilor am clarificat multe neclaritati. 
 
Este al treilea an consecutiv cand derulam aceste sesiuni de informare cu fermierii si cu siguranta vom continua, avand in vedere ca de anul viitor intram pe o noua Politica Agricola Comuna, cu reguli noi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Tin sa multumesc pe aceasta cale tuturor fermierilor care au inteles cat de importanta este informarea si au venit la aceste conferinte, oficialitatilor din toate judetele pe care le-am vizitat, pentru ca au fost alaturi de noi si au reconfirmat toata sustinerea administratiilor locale pentru fermieri si, nu in ultimul rand, echipei mele de lectori de la nivel central si judetean si echipei organizatorice pentru implicare si profesionalism" a declarat directorul general APIA, Adrian Pintea.
 
Noile forme de sprijin pentru sustinerea activitatii fermierilor au fost revizuite pe APIA. Ministerul Agriculturii a implementat schemele de ajutor de stat in contextul pandemiei pentru a sustine activitatea crescatorilor din sectorul bovin, suin si avicol.
 
Schema de ajutor beneficiaza de o valoare totala de 453.899 mii lei, fiind asigurata de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2022.
 
Fiecare beneficiar nu poate depasi o valoare totala a ajutorului de 290.000 euro, echivalentul in lei la cursul de schimb valutar de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data intratii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 51/2022.
 
Plata acestui ajutor de stat se efectueaza pana la data de 30 iunie 2022. Cererile s-au depus pana la 12 mai 2022.
 
Calendarul de lucru pentru anul 2022 anuntat de APIA este urmatorul:
 
- 1 martie – 16 mai 2022: primirea cererilor unice de plata
 
- 17 mai – 8 iulie 2022: control administrativ, controale preliminare si esantionare pentru controlul pe teren
 
- 11 iulie – 14 octombrie 2022: controlul la fata locului
 
- 17 octombrie – 29 noiembrie 2022: efectuarea platilor in avans incepand din 2 decembrie 2022: plata finala

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016