Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE a imbunatatit din nou prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2014 si 2015

ce-a-imbunatatit-din-nou-prognoza-de-crestere-economica-a-romaniei-pentru-2014-si-2015

De la ultimele previziuni economice de iarna ale Comisiei, se constata o redresare lejera, dar constanta in UE si in zona euro . Dupa o crestere a PIB-ului real de 1,6% in UE si de 1,2% in zona euro in anul 2014, se preconizeaza ca activitatea economica se va accelera in 2015 (2% si, respectiv, 1,7%).


Vor continua sa existe diferente, insa se va reduce decalajul dintre tarile cu cele mai bune rezultate si cele care se confrunta in continuare cu dificultati. In 2015, toate economiile tarilor UE ar trebui sa inregistreze din nou cresteri.
 
In ceea ce priveste Romania, Comisia Europeana a imbunatatit usor prognoza privind cresterea economica a tarii noastre pentru acest an si pentru anul viitor, anticipand ca economia va incetini dupa un an agricol bun in 2013, dar va mentine o rata solida de crestere datorita unei reveniri a cererii interne si a investitiilor.
 
„Redresarea a inceput sa se faca simtita. Deficitele au scazut, investitiile au crescut substantial si, mai ales, a inceput sa se imbunatateasca situatia pe piata muncii. Eforturile sustinute depuse de statele membre si de UE in favoarea reformarii produc rezultate. Aceasta schimbare structurala la care asistam imi aminteste de adaptarea profunda prin care au trecut economiile tarilor din Europa centrala si de est in anii 1990 si in perioada urmatoare, in contextul procesului de aderare la UE, care a avut loc in urma cu exact 10 ani. Experienta lor arata cat de important este sa se adopte reforme structurale din timp si sa se persevereze pe aceasta cale, indiferent de provocarile care se pot ivi pe parcurs. In acest spirit, nu trebuie sa ne diminuam eforturile de a crea mai multe locuri de munca pentru cetatenii europeni si de a ne consolida potentialul de crestere”, a declarat Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene.
 
Somaj

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Situatia de pe piata fortei de munca a inceput sa se imbunatateasca in 2013. Cu toate acestea, tinand cont de cresterea economica redusa din prezent si de faptul ca, in general, piata muncii reactioneaza cu intarziere la evolutia economiei, pe termen scurt, ne asteptam la o evolutie modesta in materie de creare de locuri de munca.
Somajul in zona euro si in UE ar trebui sa scada usor in acest an. In 2015, rata somajului ar trebui sa se ridice la 10,1% in UE si la 11,4% in zona euro. Se vor mentine diferente semnificative intre tarile UE in perioada care face obiectul previziunilor (4,8% in Austria si 26% in Grecia, in acest an.)
 
Inflatie
Se estimeaza ca inflatia va ramane scazuta pentru o anumita perioada de timp. Factorii favorizanti sunt: scaderea preturilor la produsele de baza, aprecierea continua a monedei euro , cererea scazuta si o imbunatatire a competitivitatii in tarile vulnerabile din UE.
In 2015, nivelul inflatiei va creste usor la circa 1,2% in zona euro si 1,5% in UE, fata de 0,8% si, respectiv, 1% in 2014. 
 
Finantele publice
In perioada 2011-2013, in multe state membre ale UE au fost aplicate masuri de reducere substantiala a cheltuielilor publice. Datorita acestor eforturi si pe fondul imbunatatirii conditiilor, orientarea politicii bugetare a devenit acum mai degraba neutra.
In 2014, se preconizeaza ca deficitul bugetar va ramane la circa 2,5% din PIB in UE si in zona euro. In acest an, se estimeaza ca ponderea datoriei in PIB va atinge un nivel maxim de aproximativ 90% (96% in zona euro), inainte de a intra intr-o tendinta de scadere, incepand din 2015.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016