Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria lemnului, ajutata cu granturi de 200.000 euro

industria-lemnului-ajutata-cu-granturi-de-200000-euro

Industria lemnului va fi ajutata cu granturi de 200.000 de euro, insa banii vor fi primiti doar de catre firmele mici.


"Ne aflam intr-un moment definitoriu pentru viitorul silviculturii romanesti. In aceasta perioada, Romania stabileste, impreuna cu partenerii europeni, structura investitiilor din fonduri europene in viitoarea perioada financiara. In perioada care tocmai se incheie, fondurile destinate sectorului silvic nu au fost suficiente. Ne-am propus sa schimbam asta", a spus ministrul Costel Alexe.
 
In ceea ce priveste exercitiul financiar 2021-2027, ministrul a aratat ca pe langa sprijinul acordat in cadrul PAC (Politica Agricola Comuna) prin FEADR, se doreste, suplimentar, accesarea unor fonduri europene.
 
"In acest sens, s-au purtat discutii cu Ministerul Fondurilor Europene si s-a obtinut acordul de principiu, astfel: circa 200 milioane euro, sprjin financiar pentru firmele mici de exploatari forestiere. Sumele se vor acorda in granturi de cate 200.000 de euro. Pentru derularea cu usurinta a finantarii se va desemna Administratia Fondului pentru Mediu ca Organism de Implementare; se vor cauta solutii si se vor aloca sume si pentru sectorul de prelucrare primara a lemnului, silvoturism, infrastructura forestiera", arata ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste finantarea prin FEADR, domeniul padurilor si al sectoarelor economice bazate pe resursa de lemn  au un rol  central  in strategiile  europene  privind: combaterea schimbarilor  climatice -  bilantul  GES  pe  segmentul  LULUCF; conservarea biodiversitatii si  asigurarea stabilitatii  ecosistemelor  forestiere; dezvoltarea bioeconomiei  bazata  pe  resursa  de  lemn,  cu  potential  major  de sustinere  a dezvoltarii  pentru  zona rurala; producerea de energie regenerabila pe baza de biomasa din lemn.
 
"In acest context, consideram  oportun ca  domeniul  padurilor  sa beneficieze  de  o  alocare  financiara  de minim 50%  din fondurile  alocate in cadrul  Planului  National  Strategic (PNS)  pentru  masuri  de mediu  si  clima  si  de minim 30%  din fondurile  de investitii  alocate  prin FEADR", a adaugat oficialul.
 
In urma analizarii prevederilor draft-ului Regulamentului UE, care vizeaza sprijinul acordat prin intermediul Politicii Agricole Comune in perioada 2021-2027, au fost identificate mai multe oportunitati privind finantarea sectorului forestier, prin intermediul fondurilor FEADR.
 
Intre masurile care pot fi finantate prin PNS sunt urmatoarele: Masura de prima impadurire – (continuarea Submasurii 8.1 – sprijin pentru impadurire/crearea de suprafete impadurite) avand ca scop realizarea de perdele forestiere si impadurirea terenurilor agricole;  Masura de silvomediu (continuarea Submasurii 15.1 – plati pentru angajamentele in materie de silvomediu si clima). In cadrul acestei Masuri se propune un nou Pachet – Masura de „inverzire” sau silvopastorala, astfel incat, pajistile (pasuni, fanete) sa beneficieze de sprijinul pe suprafata agricola chiar daca exista un anumit procent de vegetatie forestiera. Mentinerea platilor prin APIA, cu eventuale modificari necesare ale unor definitii/caracteristici, astfel incat sa fie eligibila si suprafata cu vegetatie forestiera cu consistenta sub 0.4", a mai spus Alexe.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016