Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Peste 1,2 milioane ha, afectate de seceta. Fermierii ar trebui sa-si faca asigurari

madr-peste-12-milioane-ha-afectate-de-seceta-fermierii-ar-trebui-sa-si-faca-asigurari

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) transmite ca peste 1,2 milioane de ha au fost afectate de seceta si le recomanda fermierilor sa-si faca asigurari.


"Am constituit acele comisii care constata pagubele produse de seceta si am totalizat in fiecare judet, in fiecare parcela, la fiecare fermier, in fiecare comuna si avem o situatie finala: avem 1,2 milioane de hectare care sunt afectate intr-un grad mai mare de 30% si ma refer la culturi semanate in toamna anului trecut, dintr-un total de 2,9 milioane hectare. Pentru aceste suprafete, pe care acum le-am centralizat, vom aloca asa cum am spus, inainte de inceperea campaniei de toamna, vom da despagubiri pentru toate aceste suprafete care au fost calamitate de seceta", a spus Oros, la B1 TV.
 
El a precizat ca nu pot fi dati bani din fonduri europene pentru despagubiri, insa Ministerul Agriculturii are asigurate in prezent fondurile pentru despagubirile pe seceta, nu insa si pentru pagubele inregistrate in cazul inundatiilor din ultima perioada.
 
"Banii pentru seceta avem, dar problemele cu inundatiile au aparut in aceste zile si va trebui sa identificam alte surse cu care sa intervenim. Stim ca ceea ce s-a intamplat este foarte grav", a mai spus ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Este foarte grav ceea ce s-a intamplat acum, dar in afara de seceta, pe viitor, sfatul meu este catre toti fermierii sa-si faca asigurari, pentru ca in afara de seceta, unde societatile de asigurare intr-adevar impun niste conditii aproape de neacceptat, pentru toate celelalte fenomene extreme asiguratorii fac asigurari. Noi avem un program, pe care l-am flexibilizat anul acesta si l-am simplificat, mai mult de atat nu se poate. Am alocat peste 40 de milioane de euro pentru incurajarea asigurarii productiilor de catre fermieri, in care noi platim 70% din polita de asigurare", a transmis Adrian Oros.
 
El a mentionat ca programul este derulat din bani europeni, iar sesiunea este deschisa pana in luna octombrie.
 
"Eu indemn toti fermierii sa-si faca asigurari, pentru ca anul acesta si inca doi ani de zile avem bani cu care venim sa-i incurajam sa faca aceste asigurari, dupa care ei se vor obisnui sa-si asigure culturile pentru aceste fenomene climatice extreme, iar banii pe care ii avem o sa-i mutam spre alta masura unde vrem sa imbunatatim sau sa incurajam, sa sprijinim. Nu putem lasa banii doar intr-o singura masura. Noi venim trei ani de zile sa-i ajutam in acest scop. Repet, am avut discutii si cu ei si cu asiguratorii pentru seceta, dar foarte putini asiguratori fac acest lucru, iar conditiile sunt aproape de neacceptat, insa pentru toate celelalte fenomene se asigura, iar noi dam 70% din polita de asigurare", a mai spus Oros.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016