Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O agricultură europeană puternică pentru a asigura alimente la un preț accesibil


UE trebuie să aibă o politică agricolă solidă, pentru a garanta produse agricole la un preț accesibil, a combate în special speculația cu produse alimentare de bază și pentru a susține tinerii agricultori din UE, susține Parlamentul European. Având în vedere că cererea de alimente este în creștere, iar 16% dintre cetățenii europeni trăiesc sub limita sărăciei, dreptul la hrană devin o prioritate.
Viitoarea politică agricolă comună (PAC) a UE, care se află în prezent în dezbaterea instituțiilor europene, va trebui să asigure securitatea alimentară pentru toți cetățenii, să mențină vitalitatea zonelor rurale și să garanteze producția agricolă pe întreg teritoriul Uniunii, au susținut deputații europeni, care au adoptat prin vot liber rezoluția elaborată de Daciana Octavia Sârbu (S&D, RO).

Viitoarea PAC va trebui, de asemenea, să asigure accesul la alimente și prețuri accesibile, prin intermediul unor subvenții adecvate, prin sprijinirea diseminării informațiilor privind alimentația sănătoasă și prin crearea de condiții mai bune pentru programe precum cele care prevăd distribuirea de fructe și lapte în școli, susțin deputații, după cum precizează un comunicat al Parlamentului European.

Lupta împotriva speculațiilor

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Instrumentele financiare ar trebui să ajute producția agricolă să facă față crizelor și nu să permită speculațiilor să provoace volatilitatea prețurilor, susțin membrii Parlamentului în textul rezoluției adoptate. Potrivit deputaților, abordările speculative au stat la baza a până la 50% din creşterile recente ale preţurilor. De exemplu, prețul contractelor pentru grâu a crescut cu 70% în numai două luni.

De aceea Parlamentul solicită revizuirea legislației europene actuale privind instrumentele financiare, a asigura o tranzacționare mai transparentă. Deputații susțin de asemenea acțiunile luate în acest sens de către Președinția actuală a G20.

În textul rezoluției se arată că instrumentele derivate pe mărfuri sunt diferite de alte instrumente financiare derivate și că acestea din urmă ar trebui să fie folosite, conform membrilor Parlamentului, doar de comercianţii care au interese legitime de a proteja mărfurile agricole împotriva riscurilor.

Susținerea tinerilor fermieri

Noua PAC va trebui de asemenea să acorde un rol mai important tinerilor fermieri. Numai 7% din fermierii europeni au mai puțin de 35 de ani, în timp ce Uniunea va avea nevoie de 4,5 milioane de fermieri în următorii 10 ani. Deputații solicită măsuri de consolidare care pot atrage tinerii fermieri, precum prime de instalare și dobânzi subvenţionate pentru împrumuturi.

Siguranța alimentară globală

Membrii Parlamentului European propun crearea unui "sistem global specific de creare a unor rezerve de alimente", cu rezerve de urgență pentru a reduce foametea și rezerve pentru a reglementa prețurile mărfurilor. Potrivit deputaților, acest sistem ar trebui gestionat de un organism comun sub coordonarea ONU sau de FAO. Parlamentul invită deci Comisia să analizeze urgent care este modalitatea cea mai eficientă de a crea un astfel de sistem.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016