Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Satu Mare: Cea mai mare seceta din judet in ultimii 30 de ani


Seceta din aceasta vara este cea mai mare din ultimii 30 de ani in judetul Satu Mare.

Presedintele Uniunii Producatorilor Agricoli din Nord-Vestul Romaniei, Liviu Ciucos, a declarat, pentru AGERPRES, ca de 30 de ani, de cand se ocupa de agricultura in zona Careiului, nu a mai fost o seceta asa de mare.

"Anul acesta am avut cel mai mult de suferit. In conditii normale obtineam 5 - 6 tone la hectar de cereale, anul acesta am obtinut 4,6. Am pierdut aproximativ 1,5 tone la hectar. Acum nici daca ar ploua cu 30 de litri(mp in doua zile nu ar fi mult", a spus Ciucos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In opinia sa, ar fi mare nevoie de un sistem de irigatii, insa in conditiile actualei crize economice producatorii agricoli nici nu au curaj sa solicite ajutorul de la Guvern.

In zona Carei ar fi nevoie de un sistem de irigatii cu apa din subteran, cu foraje la mare adancime, investitia fiind estimata la cateva milioane de lei.

"Primordial ar fi sa se faca in sudul tarii, unde se desertifica terenul. La noi mai da Dumnezeu cate o ploaie si mai e cumva", a adaugat Ciucos.

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Satu Mare nu are, oficial, in statistici nicio suprafata de teren irigat, insa mai multi cultivatori si-au improvizat sisteme.

"Irigatii nu exista la noi in evidente. Practic, legumicultorii si-au facut sisteme particulare, producatorii de capsuni si-au facut si ei improvizatii, insa nu ne spun ce suprafete si cum le-au facut", a declarat directorul DADR Satu Mare, Eugenia Ardelean.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016