Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta pedologica incepe sa-si faca simtita prezenta

seceta-pedologica-incepe-sa-si-faca-simtita-prezenta

Vor fi afectate zonele din vestul, estul, sud-estul si local nordul si centrul teritoriului tarii.


Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca in cateva zile, rezervele de apa din sol ar putea deveni insuficiente in mai multe regiuni ale tarii, precizand totodata ca in perioada 3-9 aprilie rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe profilul de sol 0-100 cm, se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, indeosebi in sudul si centrul tarii.
 
Conform aceleiasi surse, in saptamana ce urmeaza, cantitatea de apa din solul agricol pana la adancimea de um metru se va situa in limitele satisfacatoare, aproape de optim, in zonele centrale si in sud, insa vestul, estul, sud-estul si local in nordul si centrul teritoriului se va instala in aceasta perioada fenomenul de seceta pedologica.
 
Aceasta va fi moderata si pe alocuri puternica, urmand a se manifesta pe suprafete agricole intinse din regiunile mai-sus mentionate. In stratul de sol 0-20 cm, in majoritatea zonelor se va semnala seceta pedologica moderata si local puternica. Totodata, in sudul si local in estul si centrul tarii, aprovizionarea cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare si apropiate de optim.
 
Cu toate acestea, conditiile agrometeorologice prognozate de meteorologi nu vor avea repercursiuni negative asupra culturilor agricole, determinand o evolutie in general normala a proceselor vegetative ale speciilor de toamna si pomi-viticole, in cea mai mare parte a teritoriului agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Astfel, cerealierele de toamna precum orzul si graul, semanate in perioada optima, vor parcurge fazele de infratire (60-100%) si alungirea tulpinii (10-100%), iar culturile insamantate devreme isi vor continua formarea frunzei a treia (80-100%), precum si infratirea (50-100%). De asemenea, rapita se va afla in fazele de infrunzire (10-17 frunze), alungirea tulpinii (10-70%) si aparitia inflorescentelor (10-40%).
 
In ceea ce priveste plantatiile pomicole, la soiurile de samburoase se vor semnala dezmugurirea si inflorirea, iar la semintoase se vor continua fazele de inmugurire, dezmugurire si aparitia butonilor florali. Culturile de floarea-soarelui si porumb infiintate pana la acest moment se vor afla in primele faze de vegetatie, mai precis germinare-rasarire, continuandu-se totodata lucrarile de semanat.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016