Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simpozionul anual al Asociatiei Specialistilor din Morarit-Panificatie din Romania - 20 octombrie, Bucuresti

simpozionul-anual-al-asociatiei-specialistilor-din-morarit-panificatie-din-romania-20-octombrie-bucuresti

Asociatia Specialistilor din Morarit-Panificatie (ASMP) si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti), alaturi de Houston NPA anunta organizarea celei de-a XX-a editii a Simpozionului anual al Asociatiei Specialistilor din Morarit-Panificatie din Romania cu tema "Aditivii alimentari: necesitate si siguranta".


Evenimentul va avea loc pe 20 octombrie 2011 la Hotel "Ramada Parc" Bucuresti intre orele 9-15 (Bulevardul Poligrafiei, nr. 3-5, sector 1) si se bucura de sprijinul Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN) si al Academiei de stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu – Sisesti (ASAS).

Simpozionul se adreseaza membrilor Asociatiei Specialistilor din Morarit-Panificatie, cercetatorilor cu preocupari in domeniul stiintelor cerealiere, inginerilor tehnologi si altor specialisti din industria de morarit-panificatie, studentilor la facultatile de profil, reprezentantilor autoritatilor, asociatiilor profesionale si de consumatori si reprezentantilor mass-media.

Printre lectorii care sunt asteptati sa sustina prezentari in cadrul Simpozionului se numara: Prof. Petru Alexe (Univ. Galati), Conf. dr. Ing. Nastasia Belc (IBA Bucuresti), Conf. dr. Ing. Luminita Georgescu (Univ. Galati), Prof. Mona Popa (USAMV Bucuresti), Dr. Liviu Rusu (ANSVSA), Prof. Carmen Socaciu (USAMV Cluj).

"A XX-a editie a simpozionului ASMP doreste a trata spinoasa tema a sigurantei si necesitatii aditivilor alimentari si prezenta specialistilor din sector cele mai noi realizari in domeniul produselor fainoase "clean label". Dincolo de asteptarile firesti aduse de un astfel de eveniment, ne dorim ca editia de anul acesta a Simpozionului ASMP, a carei organizare ne este in grija, sa se constituie intr-un real for de dezbatere. Consideram ca principala functiune a asociatiilor profesionale este tocmai aceea de reuni specialistii de varf dintr-un domeniu si a-i provoca la dialog. Teme majore ale societatii romanesti asteapta de prea multa vreme sa fie luate in serios. Aditivii alimentari reprezinta o tema foarte dificil de abordat in contextul public actual, incarcat predominant de informatie viciata. Siguranta aditivilor alimentari genereaza speculatie chiar in sanul comunitatii stiintifice, insa specialistii trebuie sa comunice publicului informatie riguros fundamentata stiintific. Dorim o participare crescuta din partea presei care sa poata transmite astfel informatie veritabila publicului consumator" a declarat Conf. dr. ing. Nastasia Belc, Director General IBA Bucuresti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Prin organizarea celei de-a XXa editii a Simpozionului National, ASMP doreste sa relanseze activitatea asociatiei, astfel incat sa devenim mai activi, mai vizibili si sa atragem cat mai multi membri tineri. Editia din acest an aduce nou doua concursuri: unul de postere care se adreseaza participantilor si in cadrul caruia vor fi premiate cele mai bune trei contributii stiintifice si unul adresat companiilor din industria de morarit-panificatie, care isi pot inscrie produsele lansate pe piata in anul 2010 in competitia "produsul de morarit-panificatie al anului", jurizarea fiind facuta in baza unor criterii axate pe inovare tehnologica si calitate nutritiva" a declarat Gabriela Mohan, Secretar ASMP.
 
Aditivii alimentari – o controversa fara sfarsit?

De la comunitatea oamenilor de stiinta si pana la nivelul consumatorilor, pertinenta utilizarii aditivilor genereaza aprigi dispute. Una dintre cele mai raspandite acceptiuni sustine ca sistemul alimentar actual nu este sustenabil fara utilizarea aditivilor alimentari. Excluderea acestora ar isca serioase probleme de securitate alimentara, aditivii fiind cvasi-esentiali pentru conservarea/stabilizarea, diversificarea si acceptarea alimentelor. Din pozitia contestatarilor, aditivii alimentari sunt vazuti ca fiind apanajul industrializarii exacerbate a sistemului alimentar, ca un mijloc de inselare a consumatorilor si ca un risc pentru sanatatea publica. Procesatorii ar fi reticenti la schimbare fiind preocupati in principal de maximizarea profiturilor. Variate studii stiintifice atesta sau contesta siguranta aditivilor permisi. Consumatorii au devenit foarte sensibili la chestiunea aditivilor alimentari, iar organizatiile acestora depun o presiune considerabila asupra autoritatilor si companiilor intru reducerea sau chiar eliminarea aditivilor. Curentul "clean label", care presupune simplificarea numarului ingredientelor unui produs prin excluderea aditivilor, pare sa ralieze tot mai multi producatori.

Tinand seama de acest context complicat, la cea de-a XX-a editie a Simpozionului ASMP organizatorii vor incerca sa raspunda unor intrebari proeminente precum: Este binevenita exceptarea aditivilor din produsele cerealiere? Exista totusi aditivi alimentari care sa depaseasca statutul de "substante tolerate" si care sa exercite reale functiuni nutritive? Sunt aditivii alimentari de neinlocuit din produsele cerealiere? Exista solutii tehnologice aplicabile care sa permita inlocuirea partiala sau totala a aditivilor din produsele cerealiere?

Concurs de produse din industria panificatiei

Pentru prima data in structura evenimentului organizatorii includ un concurs care se adreseaza companiilor care activeaza in industria de morarit si panificatie -  Competitia "Produsul de morarit-panificatie al anului". Sunt acceptate in concurs produse de morarit-panificatie noi (N.B. nu produse industriale, ci destinate consumatorului final), lansate pe piata in anul 2010. De jurizare se vor ocupa specialisti din domeniu, independenti de companiile participante. inscrierea la concurs se face pana la 7 octombrie.

Dupa terminarea lucrarilor simpozionului va fi organizat Workshop-ul CONSUMECO (20 octombrie, durata aprox. 2 ore, intre 15:30-17:30). Workshop-ul este axat pe metodele de marketing ale produselor alimentare ecologice si este sustinut de proiectul CONSUMECO- Cercetari complexe privind elaborarea unui model comportamental al consumatorului de produse agroalimentare ecologice in vederea stabilirii de noi metode si instrumente de marketing utile producatorilor romani pentru cresterea competitivitatii - coordonat de catre prof. dr. Mona Popa.

Intrarea participantilor la simpozion se face in urma achitarii unei taxe care cuprinde: accesul la lucrarile simpozionului si la workshop-ul CONSUMECO, mese si mapa evenimentului. Valoarea taxelor de participare: 50 lei/persoana, pentru membrii ASMP, 70 lei/persoana, pentru non-membrii ASMP si gratuit pentru studenti, cercetatori, participanti din invatamant si pensionari.

Pentru detalii si inscrieri: corina.stancu@houston.ro, 0723.856.179.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Parte a plugului confec?ionata din tabla de otel, care deplaseaza lateral, rastoarna ?i marunteste ...

(Despre plante) Al carui embrion are doua cotiledoane ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016