Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plati de peste 3 miliarde de euro din PNDR

plati-de-peste-3-miliarde-de-euro-din-pndr

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a platit deja 3,15 miliarde de euro catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), conform cererilor de plata depuse si autorizate, pentru a fi decontate de catre APDRP, a anuntat, marti, institutia.


Din punctul de vedere al platilor efectuate, au fost absorbite integral alocarile financiare pentru anii 2008 (1,14 miliarde de euro) si 2009 (1,5 miliarde de euro) fiind incepute platile din alocarea financiara aferenta anului 2010, care este in valoare de peste 1,4 de miliarde de euro.

Astfel, in acord cu evolutia PNDR, atat din punct de vedere al angajarii fondurilor europene, cat si al platilor efective catre beneficiari, absorbtia fondurilor europene acordate pentru dezvoltare rurala se incadreaza intr-un trend ascendent.

„Avand in vedere ca am inceput deja sa tragem bani din alocarea pentru anul 2010, care trebuie consumata pana la sfarsitul lui 2012, cred ca vom reusi sa absorbim integral banii acordati pentru agricultura si dezvoltare rurala. Asadar, consider ca nu exista niciun risc privind dezangajarea fondurilor europene pe care le acordam beneficiarilor PNDR” a declarat domnul Mihai Gavril VaDAN, Directorul General al APDRP.

Fondurile europene nerambursabile sunt acordate Romaniei in baza unor alocari financiare anuale care stabilesc angajamentul financiar al Comunitatii Europene fata de tara noastra. Fiecare alocare financiara cuprinde doar pentru anul respectiv angajamentul financiar maxim al Comunitatii Europene pentru Romania si perioada de valabilitate a acestui angajament. Aceste alocari financiare anuale trebuie cheltuite dupa regula „N+2” care specifica faptul ca fiecare alocare anuala trebuie cheltuita in maximum 2 ani. De exemplu, alocarea anuala pentru anul 2008 trebuie cheltuita pana la finele anului 2010, iar cea aferenta anului 2009 pana la finele anului 2011.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Beneficiarii PNDR - fermieri, procesatori, intreprinderi mici si mijlocii, institutii publice locale, ONG-uri -  au incheiat contracte de finantare de peste 4,17 miliarde de euro. Din cele peste 43.000 de proiecte pentru care s-au semnat contracte de finantare, 2.000 de proiecte sunt in intregime finalizate, restul aflandu-se in diferite etape de implementare.

Banii disponibili efectiv pana in prezent, respectiv fondurile nerambursabile, acordati Romaniei de Programul National de Dezvoltare Rurala sunt de 9,7 miliarde de euro. Dintre acestia, 7 miliarde sunt alocati pentru masurile de investitii implementate de catre APDRP, iar restul de 2,7 miliarde sunt pentru finantarea unor masuri de sprijin direct.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016