Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce risca fermierii care nu respecta conditiile de accesare a subventiilor

ce-risca-fermierii-care-nu-respecta-conditiile-de-accesare-a-subventiilor

Sanctiunile pot varia de la reducerea sumei pe care fermierul o are de primit, pana la pierderea totala a subventiei.


MADR a anuntat recent printr-un ordin publicat pe site-ul propriu masurile care vor fi luate impotria fermierilor care nu se vor conforma tuturor conditiilor impuse pentru accesarea subventiilor
 
Documentul pune accent in mod special pe respectarera termenului limita impus pendtru depunerea cererilor unice, termen stabilit pentru data de 15 mai. Fermierii care isi vor depune cu intarziere cererile de finantare risca sa fie sanctionati, in functie de cat de mult a fost depasita data limita si in functie de motivele intarzierii.
 
In cazurile de forta majora si de circumstante exceptionale, fermierul nu va fi sanctionat pentru depunerea cu intarziere a cererii de finantare, insa in acest sens trebuie sa prezinte documente justificative care sa-i poata dovedi situatia exceptionala.
 
In mod normal, sunt recunoscute urmatoarele cazuri de forta majora si de circumstante exceptionale:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

– Incapacitatea profesionala pe termen lung a beneficiarului;
– O catastrofa naturala grava care afecteaza puternic exploatatia agricola;
– Distrugerea accidentala a cladirilor destinate cresterii animalelor, aflate pe exploatatia agricola;
– O epizootie sau o boala a plantelor care afecteaza partial sau intregal septelul sau, respectiv culturile beneficiarului;
– Exproprierea intregii exploatatii agricole sau a unei mari parti a acesteia, daca exproprierea respectiva nu ar fi putut fi anticipata la data depunerii cererii.
 
Daca beneficiarul depune cererea de finantare cu intarziere, fara a avea un motiv intemeiat care sa-i justifice intarzierea, acesta va suferi o reducere de 1% pe zi lucratoare, pentru sumele la care ar avea dreptul in anul respectiv.
 
In situatia in care daca depunerea cererii se face in mai mult de 25 de zile de la data limita, cererea va fi respinsa de la finantare si beneficiarul nu va mai fi eligibil accesarii de subventii pentru acea masura, pana la urmatorul ciclu de depunere a cererilor de finantare.
 
Fermierii care au depus deja o cerere de finantare insa constata ca au omis sau au completat gresit anumite informatii, au posibilitatea de a-si modifica cererea de finantare. Modificarile pot fi introduse doar pana la ultima data de depunere a cererilor cu intarziere, adica pana la 31 mai.
 
Introducerea unei modificari pentru cerere dupa aceasta data-limita presupune aplicarea unei sanctiuni de 1% pe zi lucratoare la sumele cuvenite. Modificarile privind cererea de plata pot fi admise pana la ultima data de  depunere cu intarziere a cererilor unice. Modificarile referitoare la o cerere de plata nu sunt admise dupa data mentionata.
 
O cerere poate fi retrasa total sau partial in orice moment, in urma unei solicitari scrise, cu exceptia cazului in care beneficiarul a fost instiintat cu privire la neconformitatile pe care le contine cererea de plata, inclusiv notificarea fermierului pentru supradeclarare, sau a fost instiintat cu privire la intentia agentiei de a intreprinde un control la fata locului.
 
Daca in urma acestui control au fost constatate neconformitati, beneficiarul nu mai poate retrage partile din cererea de plata la care se refera aceste neconformitati.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016