Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii de eligibilitate pentru acordarea noului sprijin in viticultura

conditii-de-eligibilitate-pentru-acordarea-noului-sprijin-in-viticultura

Conditia principala pentru accesarea tuturor operatiunilor eligibile din cadrul masurii de investitii este ca solicitantul sa produca vinuri, in unitatea proprie, sau in nume propriu la terti si sa comercializeze productia vinicola obtinuta.


Pentru a veni in sprijinul solicitantilor din sectorul vie-vin si pentru a creste absorbtia fondurilor europene alocate masurilor notificate in Programul National de Sprijin al Romaniei 2014 - 2018, a fost elaborat un act normativ care, pe langa investitiile deja accesate de catre producatori, cuprinde si investitii in constructia de imobile noi destinate vinificatiei (crame), laboratoare pentru controlul calitatii, imobile cu destinatia de prezentare si vanzare, sali de degustare, care, pana la aparitia prezentului ordin, se puteau accesa doar prin PNDR.
 
Sprijinul se acorda in baza Ordinului nr. 208/2017 privind modificarea si completarea Normelor metodologice privind conditiile de punere in aplicare a masurii de investitii, eligibila pentru finantare in cadrul Programului National de Sprijin al Romaniei (PNS) in sectorul vitivinicol 2014 – 2018, aprobate prin Ordinul nr.1801/2014.
 
In acest sens, a fost stabilita aria solicitantilor care acceseaza fonduri europene pentru masura de investitii, respectiv:
- persoane juridice cu domiciliul fiscal in Romania;
- institutii si unitati de cercetare-dezvoltare vitivinicola, definite conform legislatiei nationale in vigoare;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

- persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale;
- asociatii de doi sau mai multi producatori si/sau organizatii interprofesionale, care realizeaza o operatiune de productie, de prelucrare, de ambalare sau de comercializare a produselor din sectorul vitivinicol si care propun programe de investitii, altele decat cele finantate prin PNDR, care indeplinesc una dintre urmatoarele conditii:
1) exploateaza plantatii viticole inscrise in Registrul plantatiilor viticole, produc si/sau imbuteliaza vinuri in intreprinderea vinicola proprie sau, in nume propriu, la tertii si comercializeaza produsele vinicole in nume propriu;
2) achizitioneaza struguri pentru vin, produc si/sau imbuteliaza vinuri in intreprinderea vinicola proprie sau, in nume propriu, la terti si comercializeaza produsele vinicole in nume propriu;
3) comercializeaza produse vinicole achizitionate de pe piata interna.
 
Conditia principala pentru accesarea tuturor operatiunilor eligibile din cadrul masurii de investitii este ca solicitantul sa produca vinuri, in unitatea proprie, sau in nume propriu la terti si sa comercializeze productia vinicola obtinuta.
 
Solicitarile de investitii se depun in sesiune deschisa la sediile centrelor judetene ale APIA.
 
In baza Organizarii Comune de Piata unice aferente sectorului vitivinicol, incepand cu anul 2009, Romania a beneficiat de fonduri europene prin programele nationale de sprijin in sectorul vitivinicol.
 
Pentru noua perioada de programare 2014 – 2018 producatorii de struguri pentru vin pot accesa fonduri FEGA prin Programul NaĊ£ional de Sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol, cu o alocare financiara anuala de 47,7 milioane euro, pentru urmatoarele 5 masuri de sprijin:
- promovarea vinurilor, prin submasura de promovare a vinurilor produse in UE care consta in actiuni de informare in statele membre, in scopul informarii consumatorilor cu privire la consumul moderat de vin si la schema de denumiri de origine controlata si indicatii geografice, precum si submasura de promovare in tari terte, in vederea imbunatatirii competitivitatii vinurilor cu denumire de origine controlata, indicatie geografica sau a vinurilor pentru care se indica soiul vitei-de-vie
- restructurarea si reconversia podgoriilor
- asigurarea recoltei
- investitii
- distilarea subproduselor.
 
Pentru masura de investitii, contributia Uniunii Europene este de maximum 50% din costurile eligibile, fondurile reprezentand finantare FEGA, iar contributia beneficiarilor este de minimum 50%.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016