Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se obtin ajutoarele de minimis pentru agricultura ecologica

cum-se-obtin-ajutoarele-de-minimis-pentru-agricultura-ecologica

APIA a anuntat ca cererile de solicitare pentru ajutorul specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica se pot depune pana la data de 5 iulie, inclusiv.


In aceasta perioada, pana pe data de 5 iulie, fermierii din sectorul agriculturii ecologice pot depune la sediile APIA cererile unice de solicitare pentru ajutorul specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica.
                           
Conform datelor oferite de reprezentanti agentieide plati, de aceste ajutoare pot beneficia intreprinderile care detin exploatatii vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica, care se afla sub contract cu un organism de inspectie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, respectiv producatorii agricoli persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale ori intreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfaşurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale şi intreprinderile familiale, cu modificarile şi completarile ulterioare.
 
Ajutorul de minimis se acorda beneficiarilor care au indeplinit conditiile de eligibilitate in anul de cerere 2013, in baza Hotararii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, cu modificarile şi completarile ulterioare, şi care au depus cerere de ajutor in anul 2013 pentru exploatatiile cuprinse intre 0,30 si 5 hectare inclusiv, respectiv 5,1 si 20 de hectare inclusiv.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cuantumul ajutorului primit de fermieri este de 1.180 de lei pentru exploatatiile cuprinse intre 0.30 si 5 hectare, si de 845 de lei pe exploatatie , pentru exploatatiile cuprinse intre 5,1 si 20 de hectare.
 
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi nu poate depaşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual şi in cele doua exercitii financiare precedente.
 
De asemenea, fara a aduce atingere prevederilor alin. (3), valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi care intra sub incidenta definitiei prevazute la art. 3 lit. c) nu poate depaşi suma de 15.000 euro pe durata oricaror 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual şi in cele doua exercitii financiare precedente.
 
Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie sa completeze şi sa depuna cererea pentru ajutorul de minimis in agricultura, la centrele judetene ale Agentiei de Plati şi Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza teritoriala unde se afla exploatatia insotita de urmatoarele documente:
 
a) copie de pe buletinul/cartea de identitate al/a titularului, al/a administratorului sau al/a imputernicitului;
b) copie de pe certificatul de inregistrare eliberat de oficiul registrului comertului/certificatul de inregistrare fiscala, dupa caz;
c) copie de pe documentele care fac dovada folosintei terenului;
d) copii de pe fişele de inregistrare in agricultura ecologica a beneficiarului, din anul 2013, respectiv din anul 2014, aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale;
e) copie de pe contractul incheiat intre beneficiar şi un organism de inspectie şi certificare, organism acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale;
f) o notificare emisa beneficiarului de catre organismul de inspectie şi certificare, care sa ateste urmatoarele:
(i) nu a intervenit nicio cauza de incetare ori de desfiintare a contractului incheiat intre beneficiar şi organismul de inspectie şi certificare;
(ii) beneficiarul se afla in continuare integrat in sistemul de control al organismului respectiv;
g) copie de pe certificatul de producator emis potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producator, cu modificarile şi completarile ulterioare, sau copie de pe atestatul de producator emis in conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, dupa caz, pentru producatorii agricoli persoane fizice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016