Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt beneficiile plantatiei de Paulownia?

care-sunt-beneficiile-plantatiei-de-paulownia

Paulownia a capatat o imensa popularitate pentru ca este un copac care creste repede, drept si maietuos, are frunze mari si flori superbe, se regenereaza rapid iar lemnul sau este usor, rezistent si lesne prelucrabil.


Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din aceasta plantatie cu ajutorul ghidului complet "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Acest copac este multi-functional si revolutionar de origine chineza, un arbore absolut miraculos din mai multe puncte de vedere, dar atuul sau cel mai mare consta in faptul ca are cea mai rapida crestere din lume.
 
In numai sase luni se inregistreaza o viteza de crestere de 2-3 metri in inaltime si 4-6 centimetri in diametru. In termeni reali, arborele Paulownia este intr-adevar un copac de viitor.
 

Beneficiile lemnului de Paulownia

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
- Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inaltimea maxima! Este un fapt cunoscut ca arborele poate ajunge la stadiul de maturitate pe deplin in doar 8-10 ani si poate produce pana la 1 metru cub de cherestea in acest timp.
 
- Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.
 
- Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri. Paulownia este ideal pentru confectionarea de mobila, cherestea si nu numai. Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic pentru placarea unor cladiri sau mijloace de transport si agrement, cum ar fi avioane, barci usoare, rulote etc
 
- Lemnul prezinta un grad ridicat de prelucrabilitate.
 
- Paulownia este cu 30% mai usor decat orice alt lemn de esenta tare, de doua ori mai usor decat stejarul, spre exemplu. Este un tip de lemn asemanator celui de balsa. Cunoscut si sub numele de „aluminiul din lemn”, este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scumpa. Valoarea comerciala a lemnului de Paulownia se apropie de cea a nucului.
 
- Lemnul de Paulownia are un grad de umiditate foarte redus, calitate care determina uscarea sa rapida in aer liber in cca. 30-60 de zile.
 
- Este un foarte bun izolant termic si electric.
 
- Este de 2 ori mai rezistent la foc decat fagul, desi arde la temperaturi mai inalte, degaja o mare cantitate de energie (are o putere calorica de 3680KJ). Paulownia ofera o rezistenta ignifuga datorata continutului sau scazut in rasinoase si uleiuri (temperatura de aprindere foarte ridicata). Caldura rezultata prin arderea a 2 kg de lemn Paulownia echivaleaza cu cea rezultata in urma arderii unui litru de motorina. 10.

Folosit ca lemn de combustibil se comporta excelent. Cu toate proprietatile minunate si utilizarile copacilor Paulownia, cele cunoscute de-a lungul secolelor si cele recent descoperite, acest arbore cu siguranta merita o examinare suplimentara. Beneficiile potentiale in agricultura, mediu si industrie abia au inceput sa fie explorate si utilizate.

Cine stie cat de multe alte domenii ale societatii umane, ale lumii noastre, ar putea beneficia in viitor de aceasta "bijuterie agroforestiera". Paulownia aduce randamente ridicate, prin imbunatatirea solului si a mediului si prin angrenarea unor costuri minime de intretinere.

Plantatia de Paulownia

Inca din 1972 s-a pus baza studierii in laborator a Paulowniei si a fost modificata genetic, imbunatatindu-se astfel rezistenta la temperaturi fie ridicate (+50), fie scazute (- 30).
 
Pentru a creste cu succes Paulownia este nevoie sa respectati cateva reguli simple.
 
- Evitati plantarea in timpul perioadelor cu temperaturi extreme
 
- Plantarea sa se faca in soluri bine drenate
 
- Cultura sa fie aparata de buruieni, cel putin pana la stabilizarea plantatiei 
 
- Sa beneficieze de o buna fertilizare pentru a creste cat mai rapid
 
- Sa i se asigure necesarul de apa in timpul verii 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016