Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa dezvolti o afacere profitabila in apicultura

cum-sa-dezvolti-o-afacere-profitabila-in-apicultura

Cresterea albinelor devine unul dintre domeniile de larg interes pentru multi romani. Multi incep aceasta activitate din simpla dorinta de a fi aprovizionati in permanenta cu miere, polen, laptisor de matca sau venin de calitatile cele mai inalte. Si, pe buna dreptate, cand stii cum iti cresti albinele, stii si ce produse apicole consumi.


Ca perioada ideala pentru demararea unei afaceri cu albine, apicultorii incapatori sunt sfatuiti de cei mai experimentati sa isi achizitioneze familiile de albine primavara, spre sfarsitul lunii aprilie dupa perioada de cules la rapita. In acea perioada, familiile de albine sunt in plina dezvoltare, iar dintr-un stup cu cel putin 10 rame, se poate face deja prima extractie de miere.
 
Pentru cei care nu cunosc foarte multe despre albinarit, este recomandabila o buna documentare in prealabil, iar afacerea este bine sa porneasca de la un stup complet utilat, cu o familie de 400-500 de albine, alaturi de celelalte materiale necesare acestei activitati, cum ar fi combinezon integral, manusi, afumator, colector de polen, centrifuga de miere, butoi special pentru miere si un maturtator pentru miere.
 
Pentru cei decisi sa faca apicultura pastorala, la toate acestea se adauga si o remorca pentru transportul stupilor, eventual si un vehicul aferent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Alegerea vetrei stupinei se va face pe baza mai multor criterii tinand cont de faptul ca  raza de zbor a albinei este de 3 filometri, iar aceasta suprafata trebuie sa asigure un cules bogat, intins pe toata durata sezonului activ. Pe o vatra nu se instaleaza mai mult de 30 familii de albine, tinand seama ca o familie consuma in decursul unui an apicol 90 kg de miere si 30 kg de polen.
 
Amplasarea stupinei se face pe o vatra care este insorita primavara si toamna, departe de surse poluante, in locuri linistite, departe de drumuri intens circulate si de ape curgatoare mari. Stupii de albine se aseaza cu urdinisurile orientate spre sud-est, la o distanta de 2 metri pe rand si 4-5 m intre randuri. Intre doua stupine vecine, trebuie sa fie o distanta de 2-3 ilometri, in functie de potentialul melifer al zonei.
 
Stupii sunt de doua feluri, respectiv stupi orizontali si stupi verticali. Stupii Trebuie sa fie rezistenti, bine incheiati, realizati dupa standard, si nu in ultimul rand incapatori. Prin alegerea stupilor, trebuie sa se asugure albinelor conditii de viata cat mai apropiate de cele din natura pentru ca productia de miere, pastura, polen, ceara, propolis, depinde in mare masura si de tipul de echipament apicol folosit, cat si de calitatea acestuia.
 
La cumpararea familiilor de albine, trebuie avut grija ca acestea sa fie destul de puternice, intr-o perfecta stare de sanatate si cat mai adaptate zonei in care va fi instalata stupina. Sun indicate si roiurile de, cu conditia sa aiba albine multe si sa fie dotate cu o matca tanara si prolifica.
 
Este recomandat ca roiurile de albine sa fie instalate in stupi noi, pe rame cu faguri necladiti, pentru ca asa se vor putea evita bolile. Aceste cerinte sunt minime, urmand ca la urmatoarele achizitii sa aveti in vedere si alte aspecte care tin mai mult de experienta avuta.
 
Se pot considera stuparii care detin peste 300 de stupi, se pot considera deja profesionisti, iar di nacest punct lucrurile se schimba radical, stuparitul pastoral fiind absolut necesar.
 
 Numarul de ore munca pe an creste dramatic, fiind necesara si angajarea de muncitori sezonieri. De asemenea, pentru o mai buna reprezentare se cere ca functionarea stupinei sa se faca sub forma unei societati comerciale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.6 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016