Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai indicate erbicide pentru culturile de ceapa

cele-mai-indicate-erbicide-pentru-culturile-de-ceapa

Cultivarea cepei prin semanat direct se poate realiza doar pe soluri usoare, bine drenate, ingrasate si cu posibilitate de irigare. Plantele premergatoare recomandate sunt legumele cucurbitacee, legumele din grupa verzei, prasitoare. AGROROMANIA va prezinta cateva erbicide si oferte de pret pentru erbicidele omologate pentru cultura cepei.


La ceapa, este foarte importanta erbicidarea care trebuie efectuata imediat dupa semanat, nu mai tarziu de prima saptamana inainte ca ceapa sa rasara, de preferat cand solul este umed, in conditii racoroase.

Cultivatorii de ceapa trebuie sa fie atenti si sa respecte dozele recomandate, pentru ca daunele cauzate culturii de ceapa sa fie minime. Plantutele de ceapa, cu radacini firave, sunt intarziate in vegetatie de contactul cu erbicid.
 
Citeste aici mai mult despre tehnologia de cultivare a cepei prin semanat direct

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Erbicide omologate pentru cultura cepei

Erbicidul GOAL 2E, formulat de Chemical Independent Group sub licenta Dow AgroSciences.
Potrivit producatorului, principalele avantaje ale acestui erbicid sunt:
- Este preluat in plante prin lastari si frunze si intr-o masura mai mica prin radacini;
- La nivel celular actioneaza prin inhibarea procesului de respiratie;
- Are actiune reziduala de lunga durata (5-6 luni, in conditii favorabile de temperatura si intensitate luminoasa);
- Se remarca prin selectivitatea foarte buna fata de culturile cu frunza lata;
- La floarea soarelui, selectivitatea se bazeaza pe rezistenta cotiledoanelor fata de erbicid si pe rasarirea rapida a plantelor;
- Este insolubil in apa, nu se leviga, nu se transloca in plante;
- Nu prezinta restrictii de rotatie a culturilor.

Cum se utilizeaza erbicidul Goal 2E
La ceapa semanata direct se intrebuinteaza 1 litru / 300-400 l volum solutie / ha. Erbicidarea se efectueaza post-emergent, dupa rasarire, cand plantele de ceapa au 2-3 frunze, iar buruienile sunt in stadiul de 2-4 frunze (maximum 7-10 cm inaltime). Este esentiala pregatirea buna a solului (fara bulgari si resturi vegetale) pentru a favoriza continuitatea peliculei erbicide. Nu se vor efectua lucrari mecanice sau prasile manuale dupa aplicarea erbicidului. Acestea distrug pelicula si anuleaza efectul produsului.

Compatibilitate: In situatia utilizarii lui asupra altor culturi decat cele recomandate sau in combinatii necunoscute, se recomanda efectuarea prealabila a unor teste de compatibilitate pe suprafete mici.

Erbicidiul Goal 2E nu se va aplica pe solele adiacente apelor de suprafata. Se vor lua masuri ca solutia de stropit sau apa rezultata din spalarea pompelor sa nu ajunga in apele curgatoare, canale de irigatii, drenuri sau lacuri. Ambalajele goale se colecteaza si apoi se distrug in locuri special amenajate, fara a se utiliza in alte scopuri.
 
Erbicidiul Goal 2XL de la Dow Agroscience
Se foloseste ca erbicid preemergent, la sol, sau ca erbicid postemergent, de contact. Cand se aplica preemergent, Goal 2 XL formeaza la suprafata solului o pelicula subtire, buruienile care germineaza fiind combatute in momentul trecerii prin aceasta pelicula.

Aplicarea flexibila, spectrul larg de combatare, remanenta indelungata si efectul rapid, situeaza produsul printre cele mai eficiente erbicide pentru buruienile cu frunza lata: Abutilon theophrasti (teisor), Amaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Convolvulus arvensis (volbura), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Hibiscus trionum (zamosita), Malva parviflora (mac salbatic), Matricaria sp.(musetel), Polygonum sp. (troscot), Portulaca oleracea (iarba grasa), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Sinapsis arvensis (mustar), Solanum nigrum (zarna), Sonchus oleracea (susai), Stellaria media (rocoina), Urtica urens (urzicuta), Veronica sp. (ventrilica), Avena fatua (odos), Digitaria sanguinalis (meisor), Echinochloa grus galli (mohor lat), Poa sp.(firuta), Setaria sp. (mohor).

Doza la efectuarea tratamentelor este de 1-2 l/ha la floarea soarelui si legume, si de 3-5 l/ha in plantatiile de pomi si vita de vie.
Potrivit estimarilor AGROROMANIA, pretul orientativ pentru erbicidul Goal 2XL este de 130 lei/l.
 
Dual Gold 960 EC, de la Syngenta
Erbicidul este preluat de buruieni prin intermediul coleoptilului sau plantulei, in timpul germinarii, respectiv rasaririi. Se remarca prin flexibilitatea in aplicare (ppi, preemergent), la doze de 1-1.5 l/ha. Actioneaza ca inhibator de crestere a radacinii. Are cea mai lunga perioada de protectie din grupa sa (pana la 8 saptamani dupa aplicare).

Are rezistenta buna in conditii climatice dificile (nevolatil, greu degradabil la soare), solubilitatea ridicata. Spectrul de actiune cuprinde buruienile monocotile si dicotile din culturi de sfecla de zahar, floarea soarelui, soia, morcov, ceapa, pepeni verzi, porumb, fasole, tomate, capsuni, cartof.

Pentru ceapa cultivata din arbagic se utilizeaza 1 l/ha preemergent, iar pentru ceapa semanata direct 0,8-1 l/ha
Erbicidul Pantera 40 EC de la Chemtura Netherlands
Perioada de aplicare:
- buruieni graminee anuale: in faza de 2-4 frunze;
- Sorghum halepense (costrei): in faza de 10-70 cm inaltime.

Volumul de stropit: 200-300 l apa/ha. La ceapa semanata direct combate monocotiledonatele perene si se foloseste in doza de 1.5 l/ha postemergent.
Potrivit estimarilor AGROROMANIA, pretul orientativ pentru erbicidul este de 100-120 lei/l.
 
Erbicidul Stomp 330 EC de la BASF
Este compatibil cu alte pesticide care ii largesc spectrul de combatere si perioada de aplicare: ingrasaminte, triazine, alachlor, metolachlor. Se aplica in doze de 4-6 l/ha, fara incorporare, ppi/preemergent. Selectivitatea pozitionala si fiziologica se reflecta in combaterea: Echinochloa cruss galli (iarba barboasa), Setaria sp.(mohor), Sorghum halepense (costrei), Amaranthus retroflexus (stir), Atriplex patula (loboda), Chenopodium sp. (loboda), Polygonum sp. (troscot), Solanum nigrum (zarna), Urtica sp. (urzica). Este singurul erbicid graminicid care controleaza buruieni problema ca si: Abutilon theophrasti (teisor), Capsella bursa pastoris (traista coibanului), Galium aparine (turita), Lamium sp. (sugel), Matricaria sp. (musetel).

La ceapa combate buruienile monocotiledonate si unele dicotiledonate, doza recomandata de producator fiind 6l/ha, preemergent.
Potrivit estimarilor AGROROMANIA, pretul orientativ pentru erbicidul Stomp 330 EC este de 50-60 lei/l.
 
Erbicidul Agil 100 EC, de la Makteshim Agan
Producator: Makhteshim Agan
Doza recomandata pentru ceapa semanata, tomate transplantate, ardei gras si fasole este 0,8- 1l/ha, cu aplicare postemergenta. La ceapa, combate buruienile monocotiledonate anuale si perene.
Potrivit estimarilor AGROROMANIA, pretul orientativ pentru erbicidul Agil 100 EC este de 150 lei/l.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.02 din 181 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016