Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lavanda. Care este piata tinta?

lavanda-care-este-piata-tinta

Cultura de lavanda este o afacere extrem de profitabila pentru fermierii romani care au curajul sa mizeze pe plante mai exotice. Cererea extrem de ridicata de pe aceasta piata si diversele modalitati in care plantele pot fi valorificate: saculeti parfumati de lavanda, ceaiuri, buchete de flori, ulei, sirop etc. reprezinta "cheia" succesului pentru o astfel de afacere.


Piata-tinta

- Pietele locale
 
Pietele locale, dar mai ales cele din orasele mai mari, pot fi o sursa sigura de venit. Cumparatorii se vor obisnui cu prezenta produselor din lavanda si le vor cauta din nou si din nou. Investitia consta in taxele pietelor. Profitul depinde de modul de prezentare si varietatea produselor.
 
- Targuri, expozitii, festivaluri

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Avantajul acestor evenimente este ca oamenii vin aici pregatiti sa cheltuiasca bani pe "suveniruri". Investitia o reprezinta inchirierea unui stand, eventual bannere, panouri publicitare de mici dimensiuni.
 
- Magazine de profil
 
Se pot recomanda produsele din lavanda in magazine specifice precum: artizanate, magazine de suveniruri, florarii, pet shop-uri.
 
- Magazin propriu
 
Este de recomandat unei astfel de afaceri doar daca se detine o gama foarte variata de produse din lavanda, timp si bani pentru investitii. De asemenea, locatia este esentiala: cea mai mare sansa de reusita se va inregistra cu un spatiu ultracentral sau intr-o zona comerciala intr-un oras mare. Investitia este cea mai mare in cazul unui magazin clasic, iar profitul va incepe sa apara mult mai lent decat in alte cazuri.
 
- Magazin online
 
Este de laudat faptul ca sunt tot mai multe magazine online in tara noastra care vand produse din lavanda, iar unele dintre ele chiar atragatoare. Investitia este acceptabila, este nevoie sa se achizitioneze un domeniu, iar unele platforme ofera pachete complete pentru magazine online la preturi rezonabile. De exemplu, un pachet complet de magazin online pe WordPress costa 299 dolari. 
 
O cheltuiala in plus, de timp sau bani, dupa caz, o reprezinta personalizarea site-ului, incarcarea produselor pe site, optimizarea SEO pentru a atrage clientii si publicitatea. Se pot face aceste lucruri personal sau se poate angaja un expert, in functie de timpul si banii de care se dispune. 
 
Profitul va veni mai incet decat in pietele locale, insa odata ce magazinul va deveni cunoscut pe internet, posibilitatile sunt infinite, mai ales daca se face posibila si vanzarea internationala. 
 
Trebuie sa se acorde atentie insa la satisfacerea clientilor. Sigur vor aparea si clienti nesatisfacuti, chiar daca se va face totul perfect, deci e foarte important sa-ti pui la punct un sistem de serviciu clienti serios.
 
- Site-uri cu anunturi in tara
 
Preturile site-urilor romanesti difera de la caz la caz, unii percep taxe pe anunt, altii comision pe vanzari. In orice caz, merita incercat, aceasta modalitate de vanzare poate aduce un profit in plus.

Avantajul: piata de desfacere este toata tara. Poti incerca pe Okazii.ro, OLX, lajumatate.ro sau site-uri cu anunturi gratuite.
 
- Platforme de vanzari internationale
 
Site-urile precum eBay sau Etsy pot genera venituri fara limite deoarece piata de desfacere este lumea intreaga. Se va avea nevoie de un cont PayPal si cunostinte de limba engleza, dar merita investitia. Iar preturile sunt cu mult peste cele din Romania. 
 
Spre exemplu, o pernita cu lavanda in forma de inima se vinde pe Etsy si la 15 dolari + taxe de transport. Pe eBay se pot lista gratis produsele, insa este nevoie sa se plateasca comision dupa vanzari de 10%, iar la inceput se vor putea lista doar 10 produse pe luna. 
 
Pe Etsy, taxa pentru o listare este de 0,2 dolari, insa comisionul pentru vanzari este de doar 3,5%. O listare este activa timp de 4 luni. Se poate deschide chiar si un magazin pe aceste site-uri, insa cu taxele aferente. 
 
Se poate incerca vanzarea si pe Amazon, insa e mai dificil deoarece trebuie sa se dovedeasca existenta unei adrese si a unui cont intr-o banca in una din tarile in care exista Amazon, iar in Romania nu exista deocamdata. 
 
Trebuie specificat ca se va necesita un minim de acte pentru a putea vinde fara riscul de a fi amendat: un atestat de producator (care inlocuieste vechiul certificat de producator), valabil un an calendaristic, care trebuie vizat trimestrial si carnet de comercializare a produselor. Iar la deschiderea unui magazin (mai ales clasic) se va avea nevoie de mult mai multe acte legale.

Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016