Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plantele medicinale prind avant: PLAFAR SA a intrat pe profit, pentru prima data in ultimii 16 ani

plantele-medicinale-prind-avant-plafar-sa-a-intrat-pe-profit-pentru-prima-data-in-ultimii-16-ani

Societatea nationala Plafar SA, detinuta de Ministerul Economiei si care se afla in insolventa de doi ani, a inregistrat in primele sase luni ale anului un profit net de 265.563 lei, dupa ce in ultimii 16 ani a inregistrat pierderi din exploatare.


Pe 16 martie 2009, la cererea actionarului majoritar, Ministerul Economiei, s-a deschis procedura generala a insolventei SN Plafar SA, fiind desemnat administrator judiciar cu conducerea in tot a activitatii Assistance Insolv SPRL. Reprezentantii administratorului judiciar spun ca Plafar SA ar putea iesi din insolventa la sfarsitul acestui an, a anuntat Newsin.

"Daca si a patra transa din graficul de plati exigibila la 31 decembrie 2011 va fi platita, vom asista la inchiderea procedurii insolventei si insertia Plafar in circuitul economic. Totodata, vom consemna si o premiera: primul plan de reorganizare implementat cu succes prin plata tuturor categoriilor de creante: bugetare, garantate, salariale si chirografare", a declarat pentru NewsIn reprezentantul administratorului judiciar, Remus Borza.

In anul 2008, Plafar a incheiat exercitiul financiar cu o pierdere de 7.337.433 lei, iar in 2009, pierderile Plafar s-au redus la 2.882.746 lei. In 2010, Plafar a inregistrat pierderi de 611.779 lei. Totodata, cifra de afaceri a societatii a crescut de la 3.439.374 lei in 2009 la 6.120.064 lei in 2010. Pe primele sase luni ale acestui an, Plafar a inregistrat o cifra de afaceri de 4.113.430 lei.

Potrivit reprezentantului administratorului judiciar, rezultatele Plafar se datoreaza redimensionarii cheltuielilor cu personalul, cu regiile de sectii si cheltuielile indirecte, prin inchiderea unor sucursale neprofitabile (Craiova, Braila si Timisoara), precum si specializarii pe game exclusive de produse a sucursalelor Cluj si Brasov. De asemenea, intregul portofoliu de produse a fost rebranduit, cele doua unitati de productie au fost retehnologizate, iar halele de productie reabilitate. In plus, au fost lansate produse noi (27 de ceaiuri premium si 23 de siropuri).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Dupa 1 ianuarie 2012, Plafar SA urmeaza sa fie privatizata, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri intentionand sa-si vanda participatia de 51% din capitalul social.

Compania Plafar este cel mai mare producator de ceaiuri si siropuri naturale din tara, avand in portofoliu peste 230 de produse. Plafar are in prezent sub 100 de angajati, iar actionarul sau majoritar este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In prezent, Plafar mai are sucursale la Bucuresti, Brasov si Cluj.

Anual, aproximativ 21.000 de societati intra in insolventa. Sub 1% din aceste firme sunt salvate si reintra in circuitul comercial. De regula, creditorii chirografari (furnizori de materii prime, materiale, servicii, utilitati) sunt defavorizati prin neplata sau plata partiala a creantelor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016