Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Perocuparea fermierilor roman i pentru agricultura ecologica, in scadere

perocuparea-fermierilor-roman-i-pentru-agricultura-ecologica-in-scadere

Numarul fermelor ecologice din Romania a crescut in perioada 2010 - 2015 cu aproape 300%, ajungand la 11.869 de ferme ecologice in 2015, de la 2.989 de astfel de exploatatii agricole in 2010.


Romania si Polonia inregistreaza un declin al suprafetelor certificate ecologic si al operatorilor agricoli din sector, desi tarile se afla in top 10 ca suprafata totala agricola ecologica, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Agriculturii Ecologice Elveţia - FIBL in 23 de tari est-europene.

Romania a fost mentionata intr-un studiu FIBL Elvetia, cel mai prestigios for de cercetare in domeniul sectorului ecologic din lume, cu performante modeste fata de alte tari din zona Est Europeana. Astfel, dintre cele 23 de tari est-europene analizate in studiu, care ocupa impreuna doar 0,7% din totalul mondial al suprafetei cultivate si certificate ecologic, numai Romania si Polonia inregistreaza declin al suprafetelor certificate ecologic, fiind considerate din acest punct de vedere contra-performeri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Chiar si asa, Polonia si Romania se afla totuti in topul primelor 10 tari ca suprafata totala agricola ecologica (Polonia locul 1, Romania locul 7).

Daca raportam ponderea suprafetelor ecologice la totalul de suprafete cultivabile, Romania nu se afla in primele 10 locuri, locurile fruntase fiind ocupate de tari mai mici precum Estonia, Lituania sau Cehia. De fapt, aceste tari se situeaza printre primele 10 si in topul mondial al intensitatii agriculturii ecologice raportat la suprafata agricola ecologica totala.

Studiul FIBL mai arata ca Romania, alaturi de Polonia, se afla in declin si ca numar total al operatorilor agricoli ecologici. Ca vanzari de produse ecologice in ţarile lor, pe cap de locuitor, performantele cele mai mari le au Slovenia, Croatia, Republica Ceha, urmate de Polonia si Romania, ceea ce denota ca ultimele doua tari, desi sunt in declin ca suprafata si operatori economici, beneficiaza de un volum mai mare de vanzari interne, bazat pe cresterea interesului de consum a populatiei.

Potrivit datelor Eurostat, numarul fermelor ecologice din Romania a crescut in perioada 2010 - 2015 cu aproape 300%, ajungand la 11.869 de ferme ecologice in 2015, de la 2.989 de astfel de exploatatii agricole in 2010.

In schimb, Romania a inregistrat o crestere mai temperata a suprafetei din agricultura ecologica in perioada mentionata. Daca in 2010 aceasta suprafata ajungea la 182.706 de hectare, in 2015 fermele ecologice se intindeau pe 245.924 de hectare.

 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016