Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul de refacere a populatiei de sturioni din apele Dunarii va fi evaluat prin Programul Operational pentru Pescuit

programul-de-refacere-a-populatiei-de-sturioni-din-apele-dunarii-va-fi-evaluat-prin-programul-operational-pentru-pescuit

Programul Guvernului de populare a Dunarii cu sturioni va fi evaluat in parteneriat cu tarile riverane Marii Negre printr-un proiect depus deja spre finantare prin Programul Operational de Pescuit, anunta Agerpres. Cercetatorul din cadrul Institutului National Delta Dunarii (INDD) din Tulcea, Radu Suciu, a declarat pentru Agerpres ca proiectul se afla in faza de evaluare, necesitatea punerii in practica a acestuia fiind reclamata de fondurile alocate de Guvern in ultimii ani pentru derularea programului de populare a Dunarii cu sturioni.


"Credem ca programul Romaniei de repopulare a Dunarii cu sturioni s-a justificat si nu suntem deloc bucurosi ca in ultimii cinci ani nu s-au gasit fonduri pentru a se face o evaluare a acestuia. Este inadmisibil sa nu ai un feed-back la un program care a presupus cheltuieli mari", a mentionat cercetatorul Radu Suciu.

Proiectul depus spre finantare la POP a fost intocmit in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, Universitatea din Galati si Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Protectia Mediului din Bucuresti.

"Speram ca prin acest proiect sa avem posibilitatea unei evaluari pe trei ani pe coasta Marii Negre din Romania, dar si din celelalte tari din regiune, el avand in vedere o colaborare cu institutii din domeniu din Ucraina, Georgia, Turcia si Bulgaria", a conchis reprezentantul INDD.

in opinia cercetatorului Radu Suciu, in lipsa unor informatii privind eficienta programului de populare a Dunarii cu sturioni, decizia din 2010 a Ministerului Agriculturii privind sistarea programului de populare este una indreptatita.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Considerati "dinozaurii Dunarii", speciile de sturion - morun, cega, pastruga si nisetrul - constituie una dintre cele mai valoroase resurse de origine animala de pe Terra, Dunarea inferioara fiind unul din ultimele areale (singurul din Uniunea Europeana) in care aceste specii cresc si se reproduc in mod natural.

Ca urmare a declinului efectivelor acestor specii, in 2006 Romania a decis interzicerea pescuitului sturionilor si derularea unui program de populare a Dunarii cu pui de sturion, anual fiind deversati in fluviu alevini in valoare de un milion de euro. Programul de repopulare a Dunarii cu pui de sturion a fost intrerupt insa in 2010.

Pentru protejarea speciilor de sturion, si Guvernul Serbiei a hotarat in 2007 sa interzica pescuitului sturionilor in scop comercial, o decizie similara fiind luata si de Guvernul Ucrainei care in 2010 a avut un amplu program de repopulare a Dunarii cu sturioni. De asemenea, Bulgaria a decis anul acesta pentru prima data interzicerea pescuitului comercial al sturionilor, perioada de prohibitie urmand sa se extinda si pentru perioada 2012-2016.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016