Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Mediului si Padurilor lanseaza o noua serie de seminarii pe tema poluarii cu nutrienti
Ministerul Mediului si Padurilor a anuntat ca cea de-a doua etapa a seminariilor locale desfasurate in cadrul proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" se deruleaza in perioada 13 - 25 noiembrie 2012. Potrivit unui comunicat al institutiei, 4 echipe formate din experti de mediu si personal din cadrul Proiectului vor avea intalniri cu fermieri, agricultori, ingineri agronomi, medici veterinari, profesori, preoti, elevi si autoritati locale din 41 de localitati, in scopul reducerii poluarii surselor de apa.
Prima echipa va ajunge in localitatile Mihaesti, Cicanesti, Albestii de Arges, Pietrosani, Priboieni, Schitu Golesti, Titesti si Budeasa din judetul Arges si la Gratia, in judetul Teleorman.
O a doua echipa va sta de vorba cu agricultorii, fermierii si autoritatile locale din Jilava si 1 Decembrie - judetul Ilfov, Vernesti si Balta Alba - judetul Buzau, Budesti, Sohatu si Vasilati - judetul Calarasi, Jilavele din Ialomita, Crevedia - judetul Dambovita si Targsoru Vechi din Prahova.
Cea de-a treia echipa se va opri la Prejmer, Dumbravita, Halchiu si sercaia - judetul Brasov, Santimbru din Alba, Geoagiu - judetul Hunedoara, Balesti din Gorj, Garla Mare din Mehedinti, Ghercesti din judetul Dolj si Farcasele si Traian din judetul Olt.
A patra echipa ajunge la Crucisor - judetul Satu Mare, Farcasa, Remetea Chioarului si Vadul Izei - judetul Maramures, la Ilva Mica, Bistrita Bargaului si Urmenis - judetul Bistrita Nasaud, la Bontida in judetul Cluj si la Gornesti si Craiesti- in judetul Mures. Toate aceste localitati se afla pe lista zonelor vulnerabile la poluarea cu nutrienti si fac parte din cele 86 incluse in cadrul Proiectului "Controlul Poluarii cu Nutrienti".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Rolul acestor intalniri cu cetatenii este de informare si educare a omului de rand pentru schimbarea obiceiurilor pe care acesta le practica in gospodarie si care au dus la poluarea surselor de apa. Expertii de mediu vor identifica si vor face cunoscute cele mai la indemana si simple metode de prevenire a poluarii:
- depozitarea gunoiului de grajd din gospodarie pe platforme betonate
- amplasarea latrinelor la distanta de fantani
- constructia corecta a fantanilor si protejarea apei
- utilizarea fertilizantilor naturali si a gunoiului de grajd numai in perioadele optime pentru culturi si respectarea perioadelor de interdictie impuse de lege
- practicarea rotatiei culturilor si a culturilor succesive
- masuri de igienizare in cadrul gospodariilor
In cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti se deruleaza investitii in 69 de localitati din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienti. 14 platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd au fost date in folosinta inca de la sfarsitul anului trecut, intr-o prima etapa de investitii.
Anul acesta au fost finalizate alte 18 platforme comunale - a doua etapa de investitii realizate in cadrul Proiectului "Controlul Poluarii cu Nutrienti". Este prevazut in Proiect ca pana in august 2013 sa fie receptionate inca 40 de platforme de colectare a gunoiului de grajd.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi