Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Surprinde-ți prietenii cu o salată de vară:
roșii, busuioc și limba mielului
Salata de vara cu BUSUIOC ROSII si LIMBA MIELULUI, salata rece de vara cu arome si condimente. RETETA salata cu rosii si busuioc.
Nu-i așa că pe canicula anunţată de meteorologi pentru săptămâna viitoare o salată rece ar merge de minune? Dacă vrei să încerci o rețetă nouă, nu trebuie să ratezi combinația irezistibilă de felii proaspete de roșii și frunze verzi de busuioc, colorate cu flori de limba mielului.
Ingrediente: 4 roșii tari, doi castraveți, frunze proaspete de busuioc, câteva flori de limbă mielului, două felii de telemea de oaie. Pentru dressing: două linguri ulei de măsline, o linguriță zeamă de lămâie, o lingură de iaurt, câteva semințe de chimion.
Mod de preparare: roșiile și castraveții se tăie în felii potrivite și se amestecă într-un bol. Separat, se amestecă bine uleiul de măsline cu sucul de lămâie și iaurtul și se răstoarnă apoi peste legumele din bol. Se amestecă din nou și se adaugă telemeaua tăiată cubulețe și frunzele de busuioc. La suprafața se presară chimenul și se ornează cu florile de limba mielului. Se servește pe loc.
Despre limba mielului
- din frunzele proaspete se pregătesc salate, supe sau sosuri;
- gustul fin de castravete dispare dacă frunzele sunt uscate, așa că peste iarnă nu se pot păstra uscate, ci doar în ulei sau în oțet;
- cu florile albastre se pot decora sălățele sau supele; deși nu se consuma, au și ele un miros fin de castravete.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mai mult despre limba mielului am scris aici.
Tips
Busiocul și limba mielului sunt două condimente sensibile, care își pierd repede aromă dacă sunt prăjite, călite sau fierte; de aceea ele se adaugă ultimele la mâncare, după ce am stins focul.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura