AFIR a solicitat decontari de aproape 203 milioane de euro
Publicat la data de 02 Mai. 2023 in:
Stiri AFIR a transmis Comisiei Europene declaratia de cheltuieli pentru decontarea fondurilor europene in valoare de 202,8 milioane de euro, potrivit agentiei.
Suma mentionata reprezinta contravaloarea platilor acordate din bugetul national in primul trimestru al anului curent catre fermieri, procesatori, antreprenori si autoritati publice care au realizat investitii in agricultura, dezoltare rurala, masuri de mediu si clima.
"Documentul transmis Comisiei Europene cuprinde totalul platilor efectuate de AFIR in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023 catre beneficiarii proiectelor de investitii si ai platilor directe si compensatorii", se mentioneaza in comunicat.
In acest sens, platile efectuate provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - 192,6 milioane de euro si din Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene - 10,2 milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Toate aceste sume pe care le-am solicitat la Comisia Europeana sunt rezultatul platilor pe care AFIR le-a facut beneficiarilor si vin sa reintregeasca bugetul de stat. Agentia lucreaza in ritm alert pentru a rambursa solicitantilor sumele necesare in urma derularii proiectelor si astfel sa acceleram ritmul de absorbtie a fondurilor europene pe care le gestionam", a mentionat George Chirita, directorul general AFIR.
Declaratia de cheltuieli aferenta perioadei 1 ianuarie - 31 martie 2023 a fost incarcata in sistemul informatic utilizat pentru schimbul de date intre statele membre si CE. Astfel, dupa verificarea sumelor, Comisia va rambursa Romaniei, in termen de maximum 45 de zile, fondurile europene solicitate.
Pana in acest moment, Comisia Europeana a rambursat 7,88 miliarde de euro pentru investitii realizate in agricultura, dezvoltarea mediului rural, plati directe si compansatorii aferente Programului National de Dezvoltare Rurale 2014 - 2020, dar si perioadei de tranzitie 2021 - 2022.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>