Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Banii UE pentru agricultura, blocati de criza
Ministerul Agriculturii a lansat, la inceputul lunii decembrie, trei noi masuri din Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), menite sa ajute micii fermieri sa se dezvolte si sa faca agricultura profesionista, la standarde europene.
Insa, in conditiile in care in Romania majoritatea exploatatiilor agricole sunt sub un hectar, in care fermierii fac agricultura pentru autoconsum, iar, pe fondul actualei crize, bancile sunt tot mai reticente in a acorda credite pentru cofinantarea proiectelor, accesarea banilor europeni se face anevoios si fara rezultate spectaculoase.
Potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), fermierii pot depune, incepand cu 3 decembrie, proiecte pentru dezvoltarea fermelor de semisubzistenta, pentru infiintarea grupurilor de producatori sau pentru instalarea tinerilor fermieri. Pentru prima dintre masuri sunt disponibile peste 47,6 milioane de euro, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata fiind de 1.500 de euro pe an pentru fiecare ferma de semisubzistenta.
Conditiile pentru obtinerea banilor sunt ca solicitantul sa aiba sub 62 de ani, sa fie persoana fizica autorizata si sa comercializeze o parte din productia agricola obtinuta. Tot pentru stimularea comercializarii productiei agricole sunt disponibili aproape sapte milioane de euro. In cadrul acestei sesiuni de cereri nu pot depune proiecte cei care au beneficiat deja de o finantare SAPARD, de sprijin de la bugetul de stat sau organizatiile de producatori care s-au infiintat pentru cultura de hamei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Business Standard
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura