Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Brasov, apicultura: Ionel Miron stie toate secretele albinelor
De 26 de ani, bărbatul se ocupă de albine şi de mierea dulce pe care acestea o dau. Marea sa pasiune l-a determinat să meargă mai departe, chiar dacă cunoaşte pe propria piele că meseria de apicultor este foarte grea.
asiunea pentru albine o are încă din copilărie. „Eram în clasa I şi priveam, de fiecare dată, fascinat un vecin care avea albine. Vedeam cum prindea roiul şi cum avea grijă de ele”, povesteşte apicultor. Încă de atunci, în inima bărbatului a rămas vie dragostea pentru micile vieţuitoare. „Mi-au plăcut foarte mult albinele şi meseria de apicultor. Am transformat acest hobby într-o afacere şi nu regret nicio clipă că am făcut acest pas”, mărturiseşte Ionel Miron.
Din 1982 s-a apucat de apicultură
În 1972, a venit la fratelel lui în Braşov. Trei ani mai târziu s-a angajat la S.C. Rulmentul S.A. unde a lucrat ca frezor, până în 1999. Întâmplare a fost ca şi la servici să fie înconjurat de „stupari”. „Aveam doi colegi care erau apicultori şi asta a făcut ca pasiunea pentru acest domeniu să reînvie. Am făcut un curs de profil şi din 1982 am început să şi practic această meserie. La început am avut doar trei familii de albine. În timp, am amenajat o stupină, iar albinele mi s-au înmulţit. Din 1999, de când am intrar în şomaj, m-am ocupat doar de albine”, mărturiseşte bărbatul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura