Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Bucate din Carpați: de la ferma ta, pe masa tuturor!

Un proiect european de avengură, pe tema dezvotării durabile în zone montane din Europa îşi propune să susţină actorii implicaţi în lanţul produselor tradţionale şi de calitate din Carpaţii Româneşti, prin comunicarea rezultatelor din cercetare într-un mod atractiv şi uşor inteligibil.
Dezvoltarea durabilă a regiunilor montane din Europa este una dintre priorităţile Uniunii Europene. Adesea însă, proiectele de cercetare se finalizează brusc, produc rapoarte lungi şi greu de digerat sau nu diseminează rezultatele importante acelora care au cea mai mare nevoie de ele: actorii din teren!

Proiectul european mountain.TRIP (www.mountaintrip.eu) îşi propune să sintetizeze rezultate din proiecte de cercetare sub forma unor ‘produse de comunicare’ interactive şi usor inteligibile. Consorţiul proiectului, din care face parte şi o tânără cercetătoare româncă stabilită în Scoţia a hotarât să pregatească un astfel de produs de comunicare pentru practicienii români!

“Pentru actorii de teren din România, vom pregăti produse de comunicare pe tema alimentelor tradiţionale de munte. Am ales aceast subiect, deoarece în România, munţii deţin 38% din teritoriul ţării iar peste 800.000 de fermieri îşi au gospodăriile în zone montane. Sistemele de agricultură montană joacă un rol foarte important, furnizând o varietate de bunuri publice (biodiversitate, peisaje culturale, managementul apelor) şi reprezentând baza economiilor locale. Mai mult, produsele de munte româneşti au un potenţial uriaş datorită calităţilor lor unice.” a declarat Cătălina Munteanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prin aceasta acţiune se va facilita accesul la informatii din cercetare a fermierilor, micilor producatori, procesatorilor, furnizorilor de eco-turism dar şi organizaţiilor non-guvernamentale sau instituţiilor de formare profesională. Aceste informaţii îi vor susţine în activităţile lor de zi cu zi. În acelaşi timp academicienii şi oamenii de ştiinţă vor profita de un exemplu practic despre cum îşi pot comunica cu succes cercetările proprii.

‚Bucate din Carpaţi: de la ferma ta pe masa tuturor!’ este un workshop interactiv organizat in cadrul acestui proiect. Evenimentul, care va avea loc în luna iunie, într-o locaţie rurală, lângă Sighişoara, îşi propune să creeze o imagine pozitivă produselor de munte şi să informeze participanţii despre recomandări cheie şi exemple de bune practici cu privire la producţia, procesarea şi marketingul acestor produse. In acest scop, consorţiul proiectului a realizat mai multe broşuri informative care vor fi prezentate la eveniment. Evenimentul va servi ca un exemplu pentru ONG-uri sau instituţii de formare profesională din domeniul produselor alimentare de calitate care doresc sa organizeze evenimente similare pe viitor.

“La finalul proiectului mountain.TRIP vom pune la dispoziţia oricarei instituţii interesate un set de instrumente (instructiuni pentru realizarea unui workshop propriu, broşuri informative, exemple de bune practici) cu ajutorul cărora informaţiile relevante vor fi în continuare diseminate grupurilor ţintă.”

“Sunt încrezătoare ca munca mea în acest proiect va susţine o dezvoltare durabilă a zonelor montane româneşti, şi că va încuraja o agricultură locală, tradiţională şi extensivă. Consumatorii trebuie să înveţe să preţuiască produsele tradiţionale şi locale de calitate, în timp ce producătorii şi procesatorii trebuie să fie ajutaţi si încurajaţi în activităţile lor - Munţii Carpaţi au un potenţial uriaş!...

... iar oamenii de ştiinţă nu trebuie să uite ca mesajele lor trebuie transmise pe întelesul grupului ţintă şi prin canalele de informare pe care acesta le foloseşte – alfel ei vor rămâne în turnul de fildeş, în timp ce actorii din teren vor continua să se confrunte cu problemele de zi cu zi” a încheiat Cătălina.

Proiectul mountain.TRIP este finanţat de catre Uniunea Europeana, prin programul FP7 şi are ca obiectiv comunicarea informaţiilor din cercetare către actorii de teren din zonele montane ale Europei. Consorţiul proiectului este format din Austrian Academy of Sciences - Austria, Centre for Mountain Studies (University of Highlands and Islands) - Scotia, Euromontana (European Association for Mountain Areas) - Belgia, Mountain Research Initiative – Elvetia, Jagiellonian University – Polonia şi Institutul Ecologic - Germania.

Alte workshopuri şi activitati pe teme legate de dezvoltarea durabilă în zone montane vor fi organizate în Spania, Polonia şi Austria.

Proiectul furnizează de asemenea o platformă interactivă online pentru toţi cei interesaţi în rezultate de cercetare din zone montane din Europa. Mai multe informaţii pe www.mountaintrip.eu.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Muguri care sunt inlaturati ...

Udare suplimentara cu apa a plantelor agricole ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016