Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exporturile cu produse agroalimentare, în creştere cu 41%

Ţara noastră a exportat, în primele cinci luni ale anului, produse agroalimentare de aproape 803 milioane de euro, în creştere cu peste 41% faţă de perioada similară din 2008, în timp ce importurile au înregistrat o scădere uşoară de 6,6%, potrivit datelor furnizate Agerpres de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).

Valoarea importurilor de produse alimentare a totalizat, în primele cinci luni ale anului, 1,519 miliarde euro, faţă de 1,627 miliarde euro în perioada similară din 2008, deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare ridicându-se la 716 milioane de euro.

Exporturile în ţările comunitare au adus României o sumă de 566,1 milioane de euro, faţă de 345,8 milioane de euro în primele cinci luni din 2008, iar în ţările terţe au totalizat 236,7 milioane de euro (222,1 milioane de euro). Cele mai exportate produse au fost cerealele, porumbul şi grâul, pentru care au fost încasate 139,5 milioane de euro, respectiv 133,4 milioane de euro. Ţigările au ocupat locul trei la exporturi, fiind încasate 127 milioane de euro, în primele cinci luni ale anului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

În ceea ce priveşte importurile, ţările comunitare au fost principalele surse de aprovizionare cu produse agroalimentare pentru Româ­nia, carnea de porc, porumbul şi carnea de pasăre ocupând primele locuri la importuri cu un total de aproape 290 de milioane de euro.

Potrivit directorulul general în MAPDR, Daniel Botănoiu, Româ­nia a început să exporte mai multe produse agroalimentare, deoarece au fost oferite preţuri competitive, dar şi calitate.

"Acum încep să se vadă efectele investiţiilor făcute în unităţile de procesare, deoarece am reuşit să ieşim pe piaţa comunitară cu mai multe produse, la un preţ competitiv, dar şi de calitate. Deşi încă avem cele mai mari încasări la cereale, acestea sunt căutate pe piaţa externă pentru că sunt considerate mai ecologice, dar am început să ieşim şi cu alte produse", a declarat Daniel Botănoiu.

În privinţa importurilor, reprezentantul MAPDR a subliniat că în continuare carnea de porc a rămas ca prim produs importat, întrucât "nu reuşim să ne asigurăm consumul intern pe acest segment, iar la carnea de pasăre, importăm mai multe componente de categorie inferioară (gâturi, spate), dar exportăm din producţia autohtonă, în ţările UE, piept şi pulpe de pasăre".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016