Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 2009, suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui va scădea cu până la 30%


Suprafaţa cultivată cu floarea-soarelui va scădea cu până la 30% în 2009, comparativ cu anul precedent, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli (FNPAR), Viorel Matei. Potrivit acestuia, motivul pentru care agricultorii vor renunţa la aceste culturi îl reprezintă preţul mic cu care se vinde floarea-soarelui în acest moment. "Preţul la care se comercializează acum floarea-soarelui este undeva la 0,7 lei pe kilogram şi, cu siguranţă, acest preţ nu va mai evolua deoarece piaţa europeană este destul de echilibrată la producţia de floarea-soarelui", a spus reprezentantul FNPAR, citat de NewsIn.
Viorel Matei a precizat că pentru cultivarea şi întreţinerea unui hectar de floarea-soarelui sunt necesare de la 2.400 lei la 2.800 lei, iar producţia medie pe hectar este de maximum două tone, ceea ce îi duce în pierdere pe agricultori. "La asemenea costuri, calculând media ce poate fi obţinută pe hectar cu preţul de vânzare, producătorii nu vor reuşi decât să aibă pierderi de până la 1.000 lei pe hectar. Nu ştiu cine şi-ar putea dori asta", a mai spus Matei.

În plus, Viorel Matei a mai adăugat că agricultorii vor înlocui culturile de floarea-soarelui cu orzoaică, costurile fiind mai reduse.
Potrivit reprezentantului Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli , soluţiile de a împiedica această situaţie ar fi acordarea unei intervenţii pe produs sau o majorare a subvenţiei la hectar. "O intervenţie de circa 400 lei pe hectarul de floarea-soarelui cultivat ar fi o soluţie pentru a împiedica această reducere. De asemenea, dacă am primi şi noi măcar jumătate din cât primesc ceilalţi agricultori din Europa, ne-ar ajuta foarte mult", a explicat Matei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodată, preşedintele FNPAR declara la sfârşitul anului trecut că şi suprafaţa cultivată de porumb va scădea cu 30% faţă de 2008, fiind, de asemenea, influenţată de costul mic al porumbului pe piaţă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016