Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
INS: Importurile de produse alimentare au înregistrat cea mai mică scădere în România în 2009
Bunurile alimentare, tutunul şi unele echipamente tehnologice sunt produsele româneşti cele mai cerute la export în primele şapte luni din acest an, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Pe de altă parte, contracţia cererii interne a dus la scăderi generalizate ale importurilor.
Recesiunea a adus o contracţie puternică a importurilor şi a exporturilor, însă cererea pentru unele bunuri a continuat să crească, în ciuda mediului dificil. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, exporturile româneşti de cereale şi preparate din cereale s-au majorat cu 80% în primele şapte luni din 2009, la 424 de milioane de euro.
Şi exporturile de aparate şi echipamente de telecomunicaţii au crescut de mai bine de două ori, la 870 de milioane de euro. Pe de altă parte, vânzările pe alte pieţe s-au înjumătăţit pentru combustibilii minerali şi minereurile metalifere. Şi vânzările de fier şi oţel românesc s-au prăbuşit în primele şapte luni, cu 54%, la 691 de milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pe de altă parte, importurile au înregistrat scăderi pe toate marile secţiuni, fapt ce arată o contracţie puternică a cererii interne. Cel mai puţin au scăzut importurile de bunuri alimentare, cu doar 5,6% în primele şapte luni din 2009, la 1,7 miliarde de euro. S-au înjumătăţit însă în prima parte a anului, la 1,5 miliarde de euro importurile de petrol.
Şi cererea pentru textile şi aparate industriale a scăzut puternic. Singurele categorii mai mari de bunuri care s-au menţinut pe plus în perioada ianuarie-iulie au fost importurile de produse farmaceutice şi de maşini generatoare de putere.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News