Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
MAPDR: Amenzile aplicate în perioada 10-14 august pe filiera cerealelor se ridică la 160.100 lei
Echipele formate din inspectori ai MAPDR, ai direcţiilor pentru agricultură, ai Gărzii Financiare, ai protecţiei consumatorilor şi ofiţeri de poliţie au aplicat, în perioada 10-14 august, 81 de amenzi în valoare de 160.100 lei pentru nereguli pe filiera de comercializare a cerealelor.
Astfel, pentru neregulile depistate s-au aplicat 25 avertismente scrise şi 81 amenzi, în valoare totală de 160.100 lei, iar în majoritatea judeţelor s-au retras şi anulat patru autorizaţii de depozit.
Potrivit MAPDR, echipele mixte au efectuat 259 controale la operatorii economici, dintre care un producător agricol, 114 depozite de cereale, 13 societăţi care procesează grâul (mori), 94 societăţi de panificaţie şi 37 unităţi de comerţ.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
De asemenea, au fost efectuate 262 controale în cadrul filtrelor organizate pe arterele rutiere, situate în zonele unde s-au recoltat cereale.
Totodată, s-au confiscat 120.120 kg de grâu, în valoare de 48.000 lei şi 81.850 kg de orz în valoare de 28.650 lei, pentru neevidenţierea produselor finite şi a materiilor prime, în actele contabile, precum şi la transportul produselor.
Acţiunile de inspecţie şi control privind respectarea legislaţiei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale au fost realizate de echipe mixte la nivelul fiecărui judeţ, formate din inspectori ai Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, inspectori ai Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, comisari ai Gărzii Financiare, ofiţeri ai inspectoratelor de poliţie, conform tematicii de control şi a Planului de acţiune comun (MAPDR, IGP şi Garda Financiară).

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura
Plantatii pomicole: pasii de urmat pentru infiintare
Pentru a infiinta o livada comerciala este necesar sa parcurgeti cativa pasi specifici. De asemenea, pentru a genera profit, viitorul antrepenor trebuie sa verifice solul si sa se asigure in permanenta ca plantatia nu este infestata de daunatori.......citeste mai mult >>
Aveti teren la tara? Renuntati la agricultura conventionala si cultivati goji, merisoare sau aronia!
Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d......citeste mai mult >>
Afacere profitabila la tine in gradina: Cultura de lavanda
Lavanda este o cultura ideala daca ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici. Toti cultivatorii de lavanda din Romania au inceput cu doar cateva mii de metri patrati (sub o jumatate de hectar), dar poti lua startul chiar si cu o suprafata-test de cateva sute de metri patrati.......citeste mai mult >>