Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile globale ale alimentelor au crescut din nou

preturile-globale-ale-alimentelor-au-crescut-din-nou

FAO confirma ca preturile globale ale alimentelor au crescut din nou si raman pe un trend ascendent.


FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In august, acest indice a urcat pana la 127,4 puncte, de la o valoare revizuita de 123,5 puncte in iulie.
 
In ritm anual, preturile au urcat cu 32,9% in august.
 
Potrivit FAO, preturile la cereale s-au majorat cu 3,4% in august, comparativ cu luna precedenta, iar estimarile privind productia mai scazuta a unor mari state exportatoare a dus la scaderea pretului la grau cu 8,8%, in timp ce pretul orzului a urcat cu 9%. In contrast, preturile la porumb si orez au scazut luna trecuta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pretul uleiurilor vegetale a urcat cu 6,7% in august, comparativ cu luna precedenta, iar preturile la lactate au scazut usor. In schimb, pretul zaharului a urcat cu 9,6%, pe fondul incertitudinilor privind productia din Brazilia, cel mai mare exportator global de zahar.
 
Din cauza secetei persistente din acest an din cateva tari mari producatoare de cereale, FAO a inrautatit estimarile privind productia mondiala de cereale in acest an, la aproape 2,788 miliarde tone, in scadere fata de precedenta prognoza, de 2,817 miliarde tone, dar in crestere fata de nivelul din 2020.
 
Cea mai semnificativa revizuire a fost in cazul productiei de grau, in scadere cu 15,2 milioane tone fata de estimarea din iulie, la 769,5 milioane tone, in special din cauza conditiilor meteo nefavorabile din Statele Unite, Canada, Kazahstan si Rusia.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton