Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Programul fructe pentru școli, o oportunitate în situația în care se va încuraja producția autohtonă
Comisia Europeană a anunțat, joi, sumele alocate în cadrul Programului “Fructe pentru scoli” pentru care UE a acordat, în total, 90 milioane euro. Programul “Fructe pentru scoli” vizează încurajarea obiceiurile alimentare sănătoase ale tinerilor, pornind si de la constatarea ca la nivelul UE 22 milioane de copii sunt supraponderali, iar dintre acestia cinci milioane sunt declarati obezi. Tarile care vor beneficia de cele mai mari fonduri sunt Italia (21 milioane euro), Germania (10 milioane), Romania (9,6 milioane) si Polonia (9,2 milioane).
Senatul Romaniei a aprobat, in aceasta saptamana, un proiect de lege care implementează programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, iniţiat de deputatul clujean Mircia Giurgiu. Propunerea legislativă a lui Giurgiu vine după ce acesta a iniţiat un demers privind interzicerea vânzării de alimente fast-food în unităţile de învăţământ preuniversitar. “Prin această propunere legislativă încurajează consumul de fructe în şcoli prin formarea de obiceiuri nutriţionale sănătoase, se asigură absorbţia de fonduri europene şi se stimulează producţia autohtonă de fructe”, a explicat Giurgiu.
O oportunitate pentru pomicultori
Propunerea legislativă este bine primită de producătorii din acest sector. Aceștia spun că prin caracteristicile produsului cerut în cadrul programului de distribuire a fructelor (mere de calibre mici) se vor crea oportunități de desfacere pentru acest segment de produse, acceptat mai greu de marii retaileri. În același timp, însă, pomicultorii doresc să fie luată în considerare și o încurajare a pieței românești, astfel încât producătorii authtoni de fructe să beneficieze de prioritate în cadrul acestui program. S-ar încuraja, în acest fel, producția de fructe din țara noastră, iar drumul parcurs de fructe până la intrarea în școli va fi mult mai scurt.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Este o oportunitate care merită luata în calcul de noi. Prin program sunt cerute mere de calibre mici, fiind vorba de copii, ori noi ne confruntăm cu o cerere mică din partea retailerilor, pe acest segment. Măsura este binevenită, pentru că astfel copiii vor beneficia de produse proaspete, sănătoase, a precizat pentru RECOLTA.EU Ana Pahomie, directorul comercial al Andany Trading, compania deținătoare a brandului La moșie.
În luna februarie, Emil Farago, administratorul Pomicola Batoș, atrăgea atenția asupra concurenței importurilor. Multa marfă intră în țară pe o zona nefiscalizată, este o concurență grea pentru noi. Adaosul care se practica la intermediari este apoi și de 200 și 300 la sută, spunea acesta într-o intervenție în cadrul emisiunii Viața Satului.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura