Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea cheltuielilor bugetare şi menţinerea cotei unice şi a TVA vor fi urmate de o serie de măsuri de susţinere a mediului privat. Guvernul anunță investiții de 1 miliard de euro prin Ministerul A


Emil BocRestrângerea cheltuielilor publice şi promovarea de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri sunt soluţiile Guvernului la criza economică care afectează România, a afirmat primul-ministru Emil Boc, în cadrul Forumului Naţional pentru IMM-uri. „În 2010, după cum puteţi observa, de la Atlantic la Pacific, lumea este în continuare în criză economică şi ţări, atât din UE, cât şi de pe alte continente, sunt nevoite să ia acum măsuri de austeritate mai dure, mai mult decât oricând”, a declarat şeful Executivului.
Premierul a apreciat că se impun măsuri de restrângere a cheltuielilor bugetare, astfel încât România să se încadreze în ţinta de deficit de 6,8% din PIB, arătând că, în absenţa aplicării acestora, deficitul bugetar ar creşte până la 9,1% din PIB. De asemenea, a menţionat primul-ministru Emil Boc, fără asigurarea susţinerii financiare externe, România ar ajunge, în 2012, la o datorie publică internă reprezentând 62% din PIB, ceea ce ar însemna că vor exista bani doar pentru consum, nu şi pentru investiţii.

Şeful Executivului a arătat că reducerea cheltuielilor bugetare şi menţinerea cotei unice şi a TVA vor fi urmate de o serie de măsuri de susţinere a mediului privat, accentul fiind pus pe susţinerea IMM-urilor. În acest sens, premierul a menţionat că, prin fondurile de garantare şi contragarantare, mediul de afaceri va avea acces la resurse suplimentare pentru continuarea investiţiilor. „Prin intermediul Fondului de Garantare a Creditului Rural, în urma capitalizării acestuia cu 220 de milioane de euro, prin utilizarea inclusiv a fondurilor europene în acest domeniu, se vor acorda garanţii de 1,1 miliarde de euro. De asemenea, în perioada imediat următoare, prin Ministerul Agriculturii, vor fi demarate investiţii de 1 miliard de euro din fonduri europene şi naţionale, prin măsurile pe care le are Ministerul Agriculturii pentru IMM-uri în mediul rural, pentru infrastructură în mediul rural”, a declarat premierul Emil Boc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Primul-ministru a menţionat, totodată, un program derulat de Ministerul Economiei în domeniul competitivităţii, precum şi asigurarea unor resurse suplimentare pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene prin intermediul Fondului de Garantare pentru IMM-uri, care a fost capitalizat cu 40 de milioane de lei. “Acest lucru sperăm că ne va permite să acordăm garanţii de peste 230 milioane de euro, fonduri care să creeze premisele unor resurse financiare suplimentare în economie, care înseamnă investiţii, locuri de muncă”, a adăugat premierul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016